Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

0

Η Κομισιόν μειώνει τον εισαγωγικό δασμό για καλαμπόκι, σόργο, σίκαλη

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Στα 5,61 ευρώ ανά τόνο μείωσε τον εισαγωγικό δασμό για καλαμπόκι, σόργο και σίκαλη η Κομισιόν με ανακοίνωσή της από τις 10 Οκτωβρίου λόγω της...

0

Τα Μυστικά της Καλλιέργειας της Ρίγανης, που θα Πρέπει να Ξέρετε πριν Φυτέψετε!

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουμε δίκιο που ονομάσαμε τη ρίγανη (Origanum vulgare) «χαρά του βουνού». Αυτό το αρωματικό, πανάρχαιο βότανο, που αναφέρεται επίσης ως «άγρια μαντζουράνα» κατάγεται...

0

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το αλάτι στο τυρί.

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Κατατάσσεται το τυρί στην κατηγορία «αλμυρά», που πρέπει να αποφεύγουν ορισμένοι, κι αν ναι, γιατί; Το τυρί ανήκει στις τροφές που έχουν μέσα τους «κρυμμένο»...

0

Πως έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες τις φαγώσιμες ελιές

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Κατασκευή εκλεκτών ελιών Παίρνουμε μεγάλες ελιές, απείραχτες και μαζεμένες με το χέρι, τις χαρακώνουμε γύρω-γύρω με καλάμι κοφτερό και τις βάζουμε σε αγγείο καινούριο απίσσωτο. Από...

0

Πώς το τυρί μένει πάντα σε φόρμα

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Το τυρί είναι ένα ζωντανό προϊόν, ευαίσθητο, σε εξέλιξη που για να μπορέσει να ζήσει χρειάζεται να αναπνέει! Θα πρέπει θεωρητικά όταν αγοράζουμε ένα τυρί,...

0

Τα ΤΟΕΒ δεσμεύουν τα λεφτά του τσεκ

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των γεωργικών εκτάσεων υδρεύεται μέσω του ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) από τους οποίους εφαρμόζεται μια τιμολογιακή πολιτική. Το πρόβλημα, λοιπόν εστιάζεται στην...

0

Οι ποινές »κουτσούρεψαν» την ολοκληρωμένη στα σακχαρότευτλα

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Η αποπληρωμή της ολοκληρωμένης ενίσχυσης για το 2015 που ήταν να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πολλές...

0

5 Λόγοι για τους Οποίους θα Πρέπει να Καταναλώνετε Περισσότερο Αυτό το Φρούτο

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια πιο συχνά. Σύμφωνα με το έθιμο, το ρόδι είναι οιωνός της τύχης. Ο...

0

Η προετοιμασία των χωραφιών για τη σπορά σίτου

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Tις επόμενες εβδομάδες, οι αγρότες θα προετοιμάσουν τα χωράφια τους και θα σπείρουν τα χειμερινά σιτηρά. Τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο ενημερώσεων – συζητήσεων, που...

0

Ασθένειες πυρηνοκάρπων και μηλοειδών. Εποχή για καλλιεργητικά μέτρα και ψεκασμούς

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του AVENA.GRKAI AVENA FM 97.7, πιστοί στο ραντεβού μας (όποτε το κρίνουμε αναγκαίο) για την ενημέρωσή σας σε θέματα καλλιεργητικών εργασιών και ψεκασμών, είμαστε και πάλι...

0

15η Oκτωβρίου – Διεθνής Ημέρα της Αγρότισσας: Το 50% των τροφίμων που παράγονται ετησίως το καλλιεργούν γυναίκες!!!

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Το 50% των τροφίμων, που παράγονται ετησίως στον κόσμο, το καλλιεργούν γυναίκες. Στην Αφρική, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80%-90% και στην Ασία στο 60%,...

0

Τελικά η φλούδα από το τυρί τρώγεται ή όχι;

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Η εικόνα του πιάτου όπου έχει φαγωθεί το τυρί μέχρι τελευταίου ψίχουλου αλλά έχουν μείνει οι φλούδες είναι γνωστή. Μήπως όμως τελικά οι φλούδες τρώγονται; Η...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 0

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, γεγονός που...

0

Αναγκαία η βελτίωση της βιώσιμης χρήσης φυτοφαρμάκων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Τη λήψη από τα κράτη μέλη περισσότερων μέτρων που θα εξασφαλίζουν ότι τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται με βιώσιμο τρόπο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το...

0

Η παρμεζάνα θέλει ή δεν θέλει ψυγείο;

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος Κατά κοινή ομολογία, τα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί και λοιπά) τα φυλάμε στο ψυγείο για να μη χαλάσουν… Γιατί όμως τότε βλέπουμε, καμιά φορά, ολόκληρα...

0

Ελληνικό το κρέας ντόπιας εκτροφής άνω των 5 μηνών που γεννιέται έξω, λέει η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

Ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί και πολλούς νέους κτηνοτρόφους της Ημαθίας, που ασχολούνται με την εκτροφή βοοειδών για κρεατοπαραγωγή, έθεσε υπόψη του Αγροτικού Τομέα της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ,...