ΑΓΡΟΤΙΚΑ

5 Λόγοι για τους Οποίους θα Πρέπει να Καταναλώνετε Περισσότερο Αυτό το Φρούτο

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια πιο συχνά. Σύμφωνα με το έθιμο, το ρόδι είναι οιωνός της τύχης. Ο κόσμος μπορεί να μην κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα συμπτωματικά, αλλά κρίνοντας από τα οφέλη που έχει η κατανάλωσή του στην υγεία τού έδωσε αυτή τη μεταφυσική ιδιότητα της τύχης.

1.Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τα κρυολογήματα
Ένα ρόδι περιέχει το 16% του ποσοστού πρόσληψης της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνιστάται να καταναλώνονται τακτικά για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν που είναι σε έξαρση το κρυολόγημακαι η γρίπη.

2.Προστατεύει την καρδιά
Περιέχει την ουσία πουνικαλαγίνη, ένα αντιοξειδωτικό που δρα ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς και έχει θετική επίδραση στις αρτηρίες του αίματος. Η τακτική κατανάλωση αυτού του φρούτου μειώνει την αρτηριακή πίεση και κατεβάζει τα επίπεδα συγκέντρωσης της κακής χοληστερόλης στο σώμα.
Διαβάστε: 20 Τροφές που αποφράσσουν με φυσικό τρόπο τις αρτηρίες

3.Βελτιώνει τη διάθεση
Εάν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, φάτε ένα ρόδι. Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε φυτοχημικά που προάγουν την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει αρκετές βιολογικές λειτουργίες στο σώμα, ξεκινώντας από τη θερμοκρασία του σώματος έως και την εξομάλυνση της όρεξης. Όταν ο οργανισμός είναι σε ισορροπία, αισθανόμαστε μια αίσθηση ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

 

4.Προστατεύει τα δόντια και τα οστά
Το ρόδι είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Έτσι διαφυλάττει και εγγυάται την καλή υγεία των δοντιών και είναι κατάλληλο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

 

5.Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, αποτρέπει την στυτική δυσλειτουργία και προστατεύει τον προστάτη
Έχει αποδειχθεί ότι ο χυμός του ροδιού έχει μέχρι και δέκα φορές ισχυρότερη επίδραση από τον ίδιο τον καρπό. Ένα ποτήρι χυμού ροδιού την ημέρα, βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, μειώνει την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας και προστατεύει τον προστάτη. Επίσης, ο χυμός του ροδιού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για την εξόντωση των επιβλαβών βακτηρίων στο σώμα, όπως το E. coli και ο Σταφυλόκοκκος.

 

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 

ΠΗΓΗ: SHARE24.GR

Απάντηση