ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δελτίο τύπου Δήμου Νάουσας

Νάουσα αλλάζει, ομορφαίνει, προοδεύει

Νέα σελίδα στην επικοινωνία του Δήμου με τους δημότες ανοίγουν οι δράσεις της δημοτικής αρχής, με στόχο την ενεργοποίηση των δημοτών, την βελτίωση των υπηρεσιών, τον συντονισμό των αποφάσεων και την αποτελεσματικότερη επικοινωνία.

Ο τηλεφωνικός αριθμός 2332350364 είναι στη διάθεση των δημοτών από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι και υποδέχεται προτάσεις των δημοτών αλλά και παράπονα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Γίνεται βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας με μια απλή εφαρμογή στα κινητά μας τηλέφωνα. Το novoville app (Novoville.gr) είναι μια εφαρμογή που εγκαθίσταται εύκολα σε κινητό και δίνει στους δημότες τη δυνατότητα επισήμανσης καθημερινών προβλημάτων (μια καμμένη λάμπα, ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, σκουπίδια, λακκούβες κ.λπ.) και άμεσης ενημέρωσης του Δήμου με την αποστολή του σχετικού υλικού. Η επισήμανση του δημότη μπορεί να συνδυαστεί με προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα το ταχύτερο δυνατόν από τον Δήμο. Ακολουθεί άμεση ενημέρωση του δημότη για το αποτέλεσμα της δράσης του και ο δημότης θα μπορεί να βλέπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αν το πρόβλημα που επισήμανε έχει διορθωθεί.

Ταυτόχρονα παραμένει σε εφαρμογή η χρήση της ιστοσελίδας του Δήμου για την επικοινωνία με το δημότη. Στην διεύθυνση http://www.naoussa.gr/contact/form οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο τους. Πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, σπασμένα παγκάκια, λακκούβες, οικογένειες που δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και ό,τι άλλο καθημερινό, μικρό ή μεγάλο πρόβλημα μπορεί να τίθεται σε γνώση του Δήμου ηλεκτρονικά, με τη δυνατότητα επισύναψης και φωτογραφιών.

Με στόχο και πάλι την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών, ο Δήμος Νάουσας ετοίμασε ειδικό καλαίσθητο φυλλάδιο, που θα μοιραστεί σε όλους τους δημότες, για την χρήση των πράσινων κάδων. Τα έντυπα θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες και θα μοιραστούν στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Στόχος του Δήμου Νάουσας είναι η καλύτερη διαχείριση της νέας πραγματικότητας στον τομέα της καθαριότητας και η αρτιότερη εφαρμογή από όλους του νέου κανονισμού, γεγονός που θα οδηγήσει σύντομα σε μια νέα εποχή καθαριότητας και συνυπευθυνότητας στη δημοτική περιουσία. Ταυτόχρονα η υπηρεσία καθαριότητας ελέγχει τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάζονται στο πλαίσιο των νέων διαδικασιών περισυλλογής των απορριμμάτων και δίνει άμεσες λύσεις.

Για τις παραπάνω ενέργειες αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό της διοίκησης στον τομέα της καθημερινότητας ο  Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης αναφέρει σε δήλωσή του:

«Η Νάουσα αλλάζει καθημερινά, ομορφαίνει, λειτουργεί, προοδεύει. Η συμβολή του δημότη στις προσπάθειες της διοίκησης είναι αναγκαία για ακόμη καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα, με τη συμμετοχή του, με τις προτάσεις και τις ιδέες του για τη βελτίωση της εικόνας στην πόλη και στα χωριά μας. Η τεχνολογία είναι εδώ και εμείς την αξιοποιούμε για το καλό όλων μας. Τα καλύτερα έρχονται.»

Απάντηση