ΑΘΛΗΤΙΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε 15 μέρες οι οριστικές εξελίξεις με το VAR

Το μεγαλόπνοο πρότζεκτ του VAR τρέχει κανονικά, η ΕΠΟ έχει ανθρώπους που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό και σε 15 μέρες θα υπάρχουν εξελίξεις για το αν θα εφαρμοστεί από φέτος.

Η απόφαση για την έλευση του Video Assistant Referee στην Ελλάδα είναι εδώ και αρκετό καιρό ειλημμένη. Τόσο οι διεθνείς συνομοσπονδίες και η ΕΠΟ, όσο και η Πολιτεία μέσω του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, είναι κάτι παραπάνω από θετικές στο να φέρουν το VAR στην χώρα μας, ώστε να περιοριστούν τα λάθη και να τεθεί στο περιθώριο η καχυποψία για τις διαιτησίες.
Βέβαια, επειδή σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη πάντα υπάρχει απόσταση από τα λόγια στην πράξη σε όλα τα θέματα, οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι και να αναμένουμε τις εξελίξεεις. Δεν είναι κάτι εύκολο και απλό, γι’ αυτό και απαιτείται σχέδιο, συζήτηση και λεπτομερής καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν.

Το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως το πρότζεκτ τρέχει κανονικά και υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΠΟ που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Μάλιστα, σε 15 μερες από σήμερα θα είναι ξεκάθαρο, αν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, έστω και πειραματικά προς το τέλος της σεζόν (ημιτελικοί και τελικός Κυπέλλου ή σε κάποια ματς πρωταθλήματος).

Αυτή την περίοδο γίνονται οι τεχνικές μελέτες, οι συζητήσεις, οι εκτιμήσεις και κατόπιν όλων αυτών θα παρθεί η οριστική απόφαση. Θα αποσαφηνιστούν πολλά πράγματα σχετικά με την χρήση του VAR στη Super League Σουρωτή, διότι είναι λογικό να υπάρχουν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν.

Το πιο λογικό σενάριο με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι να χρησιμοποιούνται οι κάμερες της NOVA, η οποία είναι και ο τηλεοπτικό πάροχος του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό μειώνει και το κόστος, απαιτεί λιγότερες παρεμβάσεις, ενώ είναι και λιγότερο χρονοβόρο αναφορικά με τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται στα -διόλου σύγχρονα- ελληνικά γήπεδα.

Όπως και να ‘χει, σε δυο εβδομάδες από σήμερα θα γνωρίζουν άπαντες αν το Video Assistant Referee θα το εφαρμοστεί από φέτος σε κάποια ματς όπως ήταν και το αρχικό πλάνο ή πάμε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Βούληση υπάρχει, το θέμα είναι να γίνεται κιόλας…

ΠΗΓΗ: SPORT24.GR

Απάντηση