ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατασκευή σπαρτικής µηχανής ακριβείας µε ηλεκτρονικό έλεγχο

Έφτασε, πλέον, η στιγµή στην Ελλάδα που η τεχνολογία και η συνεργασία συµβάλλουν ταυτόχρονα στον εκσυγχρονισµό του τρόπου µε τον οποίο γίνεται η καλλιέργεια της γης, στη βελτίωση της παραγωγής του Έλληνα αγρότη και στη µείωση της σπατάλης των πρώτων υλών, κάνοντας παράλληλα την καθηµερινή αγροτική εργασία πιο ευχάριστη και εύκολη.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο ελληνικές εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους, µε σκοπό να εισάγουν στην ελληνική αγορά µια σειρά από καινοτόµα προϊόντα που θα βοηθήσουν τον Έλληνα αγρότη.

Η Agile Agriculture Technologies, µια ελληνική start-up εταιρεία, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόµων συστηµάτων γεωργίας ακριβείας, και η REKOR Αφοί Δεβετζόγλου, που από το 1945 κατασκευάζει και εµπορεύεται γεωργικά µηχανήµατα, που διακρίνονται για την αξιοπιστία, την ποιότητα και την άριστη λειτουργία τους, σύναψαν µία σηµαντική συνεργασία στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Σπορά ακριβείας
Η συνεργασία εστιάζεται σε δύο µέρη. Η Agile Agriculture Technologies ανέλαβε την ανάπτυξη µιας µονάδας ελέγχου και εξειδικευµένου λογισµικού για τη λειτουργία του νέου µοντέλου της Σπαρτικής GAIA της REKOR, την πρώτη σπαρτική µηχανή που πραγµατοποιεί σπορά ακριβείας από Έλληνα κατασκευαστή.

Παράλληλα, η συµφωνία ενεργοποιεί τη δυνατότητα απόκτησης του συστήµατος διαφοροποιηµένης λίπανσης προεγκατεστηµένο στον λιπασµατοδιανοµέα OBERON, τον οποίο εµπορεύεται στην ελληνική αγορά η REKOR. Πρόκειται για ένα παγκοσµίως καινοτόµο και πατενταρισµένο σύστηµα διαφοροποιηµένης λίπανσης «eyeQ», που έχει αναπτύξει η Agile Agriculture Technologies στην Ελλάδα και έχει δοκιµάσει σε ελληνικούς αγρούς, βάσει του οποίου ο παραγωγός µπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σε σιτάρι κατά µέσο όρο 12%, µειώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση λιπάσµατος κατά 5% και αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεϊνών κατά 15%, προστατεύοντας παράλληλα το πολύτιµο περιβάλλον.

* Το νέο µοντέλο της Σπαρτικής GAIA, καθώς και το σύστηµα «eyeQ», θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 27ης AGROTICA 2018 στο Περίπτερο 9, Stand 3, της REKOR.

ΠΗΓΗ: YPAITHROS.GR

Απάντηση