ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωρίστε τη διάδοχο του Αϊνστάιν! – Πώς η Επιστήμη «υποκλίνεται» σε μια 23χρονη ιδιοφυΐα

Η έρευνά της θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την αντίληψη, που ήδη έχουμε από τους προκατόχους της, για το σύμπαν – Πέρασε το κατώφλι του «MIT» στα 14!

Είστε έτοιμοι να εντυπωσιαστείτε; Ο «διάδοχος» του Αϊνστάιν είναι γένους θηλυκού και μόλις 23 ετών! Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί, την Αμερικανίδα Σαμπρίνα Παστέρσκι, μία από τις πιο διακεκριμένους φυσικούς του κόσμου.
Όταν η Σαμπρίνα πέρασε το κατώφλι του «MIT» ήταν μόλις 14 ετών…, όταν ήδη είχε κατασκευάσει το δικό της αεροπλάνο που αργότερα, πιλόταρε μόνη της.

Και η ζωή σαν παραμύθι, αρχίζει να ξετυλίγεται…
Όλα έδειχναν πώς εδώ κάτι συμβαίνει. Η πανέξυπνη κοπέλα δεν έχασε ούτε μια ημέρα στο σχολείο, μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 23, να καταπιάνεται με τις πιο δύσκολες «ιστορίες» Φυσικής.

Αυτή την περίοδο, «τρέχει» το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Μπορεί στο κοινό, αυτό το θηλυκό όνομα να μην παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, για την επιστημονική κοινότητα ωστόσο, έχει «ανακαλυφθεί» μια ιδιοφυΐα. «Οι καθηγητές της στο πανεπιστήμιο δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο, και λόγω ηλικίας και λόγω φύλου», γράφει ο ξένος Τύπος.

Η μελέτη της επικεντρώνεται στην θεωρία των χορδών και την σωματιδιακή φυσική και, όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να αποκτήσει το nickname «ο νέος Αϊνστάιν».

Η νεαρή φυσικός έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, ήδη από την εφηβεία της. Το 2010 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Εμπορικής Αεροπορίας του Ιλινόις, το 2015 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Hertz, ενώ την ίδια χρονιά μπήκε στην λίστα του «Forbes» με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30.

Η Σαμπρίνα Παστέρσκι ερευνά την κβαντική βαρύτητα, τη βαρυτική δύναμη μιας μαύρης τρύπας, και το χωροχρόνο (χωροχρονικό συνεχές). Και αν δεν σας έχει εντυπωσιάσει αρκετά αυτό το βιογραφικό, να σημειώσουμε ακόμη, ότι υπάρχει έρευνά της, που συνυπογράφεται από τον Στήβεν Χώκινγκ.

Η… διάδοχος του Αϊνστάιν έχει καταφέρει σε πολύ μικρή ηλικία να τραβήξει το βλέμμα της NASA, του ιδρυτή του Amazon, και του κατασκευαστή της Blue Origin.

H 23χρονη δεν χρησιμοποιεί smartphone και αδιαφορεί για τα social media. Δεν διαθέτει λογαριασμό στο facebook, δεν έχει instagram – twitter και σιχαίνεται το κάπνισμα. Διαθέτει μόνο την δική της ιστοσελίδα με το όνομα «PsychicsGirl», εκεί όπου δημοσιοποιεί τις μελέτες και τις επιτυχίες της.

Οι γονείς της πρωτότοκης Σαμπρίνα, κατάγονται από την Κούβα και είχαν μετακινηθεί πριν από χρόνια στα προάστια του Σικάγο.

Το κορίτσι αυτό, έχει μόνο ένα πάθος! Την Επιστήμη. Αυτή είναι η θρησκεία της. Και το moto της. «Όταν είστε κουρασμένοι, κοιμηθείτε. Όταν δεν είστε ”παίξτε” με την Φυσική».

Στην πραγματικότητα η έρευνά της θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την αντίληψη, που ήδη έχουμε από τους προκατόχους της, για το σύμπαν.

Το κορίτσι που φαίνεται να πατά γερά τα πόδια της στο έδαφος, απαντά στις επευφημίες και τα θετικά σχόλια που την περιβάλλουν: «Αν μια θεωρία λέει ότι μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούμε να ανακαλύψουμε κάτι, αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν θα ανακαλύψουμε τίποτα».

πηγήhttp://www.protothema.gr/

Απάντηση