ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

7 ιδιοφυέστατα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κινητό σας

Τα smartphones έχουν αντικαταστήσει τόσες συσκευές στη ζωή μας, που δεν φαίνεται να υπάρχει όριο σε αυτή την μόδα.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με 7 έξυπνες εφαρμογές, για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε κάποια καθημερινά προβλήματα και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Και μην χάσετε το μπόνους στο τέλος του άρθρου!

7. Μετρήστε μια απόσταση

Όπως συμβαίνει συχνά, ξαφνικά αισθάνεστε την επιθυμία να ανακαινίσετε το σπίτι σας, αλλά δεν έχετε ένα μέτρο. Ή θέλετε να μετρήσετε ένα αντικείμενο, αλλά φαίνεται να είναι αδύνατο λόγω του μεγέθους του. Αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση, χάρη στην ικανότητά της να μετρά σχεδόν τα πάντα μέσω της φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας. Εκτελέστε το πρόγραμμα, τοποθετήστε την κάμερα στο αντικείμενο και περιμένετε το αποτέλεσμα. Είναι τόσο απλό!

6. Ελέγξτε τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ

Εάν δεν είστε πολύ πρόθυμοι να σπεύσετε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ για να ελέγξετε αν οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας εξαντλήθηκαν, αυτό το κόλπο σίγουρα θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Απλά πάρτε το κινητό σας και ξεκινήστε την εφαρμογή μέσω της φωτογραφικής μηχανής.

Στη συνέχεια, πάρτε το τηλεχειριστήριο, τοποθετήστε το στην κάμερα και πατήστε οποιοδήποτε κουμπί. Εάν βλέπετε ένα κόκκινο ή ροζ φως που προέρχεται από την άκρη του τηλεχειριστηρίου όταν το κοιτάτε μέσα από την οθόνη του τηλεφώνου σας, αυτό σημαίνει ότι το υπέρυθρο σήμα λειτουργεί σωστά και το πρόβλημα, στην περίπτωση αυτή, είναι οι μπαταρίες.

5. Ελέγξτε το κινητό σας χωρίς να το αγγίζετε

Η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο χωρίς να το αγγίζετε, καθιστά αυτή την εφαρμογή ελέγχου χειρονομίας αναντικατάστατη σε πολλές περιπτώσεις. Μπορείτε να εκκινήσετε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο ή να απαντήσετε σε κλήσεις με ένα νεύμα από το χέρι σας, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα λερώσετε την οθόνη σας ενώ μαγειρεύετε ή καθαρίζετε. Το να κρατάς την οθόνη ωραία και καθαρή δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο! Υπάρχουν εκδόσεις για Android και για iOS.

4. Οδηγήστε με ασφάλεια

3. Στείλτε μηνύματα από τον υπολογιστή σας

Η μπαταρία του τηλεφώνου σας εξαντλήθηκε όταν δεν το περιμένατε και πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον φίλο ή το συνεργάτη σας; Με αυτήν την εφαρμογή, δεν θα χάσετε τίποτα! Συγχρονίζει το τηλέφωνό σας και τον υπολογιστή ή το τάμπλετ σας και σας δίνει την ευκαιρία να διαχειριστείτε τα μηνύματα SMS και MMS.

Όλα τα μηνύματα που συνδέονται με τον αριθμό τηλεφώνου σας θα εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας και μπορείτε επίσης να τα βρείτε στα εισερχόμενα κειμένου του τηλεφώνου σας. Έτσι, τίποτα δεν θα χαθεί!

2. Κάντε καλύτερες επιλογές

Όλοι το έχουμε περάσει αυτό. Έχετε ψάξει τουλάχιστον μια ώρα για το τέλειο εστιατόριο που θέλετε να πάτε για πρώτη φορά, αλλά δεν μπορείτε ακόμα να αποφασίσετε ανάμεσα σε αυτό το κινέζικο και εκείνο το ιταλικό εστιατόριο.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων λίγο πιο εύκολη, ονομάστε τις επιλογές σας, ορίστε τα χαρακτηριστικά και αφήστε την εφαρμογή να προτείνει την καλύτερη επιλογή αμέσως. Χωρίς δισταγμό! Δυστυχώς, αυτή η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο App Store, αλλά εδώ μπορείτε να βρείτε μια παρόμοια για συσκευές iOS.

1. Μείνετε ασφαλής

Εάν συχνά επιστρέφετε σπίτι αργά το βράδυ και δεν αισθάνεστε ασφαλείς στους δρόμους, αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αντιμετωπίσετε κάθε πιθανό κίνδυνο. Δεν θα στείλει μόνο μήνυμα SOS στις επαφές έκτακτης ανάγκης, αλλά θα καταγράψει επίσης βίντεο και ήχο, θα παρακολουθήσει τη θέση GPS σας και θα ρυθμίσει ένα χρονοδιακόπτη που θα στείλει αυτόματα έναν συναγερμό σε φίλους, αν δεν τον απενεργοποιήσετε εγκαίρως. Μπορεί ακόμη και να σας γλυτώσει από ένα ραντεβού, που τελικά μετανιώσατε, με μια ψεύτικη κλήση.

Μπόνους

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να μοιραστείτε ένα βίντεο από το τηλέφωνό σας σε μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση ή να δείξετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας στην γιαγιά σας, γιατί αυτές οι εφαρμογές που αντικατοπτρίζουν την οθόνη του κινητού σας θα σας σώσουν.

Απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή και θα μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο, μουσική και να παρουσιάζετε φωτογραφίες απευθείας από το smartphone σας. Μπορείτε ακόμα να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο. Δεν χρειάζεται καλώδιο USB! Είναι διαθέσιμη για iOSκαι Android.

ΠΗΓΗ: NEWSDAILY.GR

 

Απάντηση