ΕΙΔΗΣΕΙΣΙΣΤΟΡΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 έτη από την 21η Απριλίου του 1967 «Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη»

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Θανάση Θεοχαρόπουλο συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 50η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) στο μνημειακό – ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε τους χώρους του “ΕΑΤ- ΕΣΑ”. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος Τάσος Δαρσινός και το μέλος του Τομέα Επικοινωνίας Δημήτρης Στάμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε: «Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους. Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη. 50 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας τιμούμε τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών. Γιατί η μαύρη επέτειος του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε και δεν χαρίστηκε. Ειδικά σήμερα που οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού αμφισβητούν σημαντικούς πυλώνες του πολιτεύματος και προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

Απάντηση