ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δομή που υποστηρίζει τις κοινωνικές επιχειρήσεις αποκτά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου της, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του διακρατικού έργου «Action Plan for Social Entrepreneurship», για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η ελληνική συμμετοχή περιλάμβανε εκπροσώπους και των άλλων δυο εταίρων, πλην της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμος Γιοκορούντα της Βουλγαρίας και η Σχολή Καλών Τεχνών του Νοτιοδυτικού Πανεπιστημίου «Neofit Rilski», επίσης της Βουλγαρίας, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εναρκτήρια συνάντηση, εκτός της παρουσίασης των εταίρων, κατατέθηκαν οι βασικοί στόχοι, με τους συμμετέχοντες να παρουσιάζουν τα «πακέτα εργασίας» τους, ενώ έγινε και εκτενής διάλογος. Μέσα από τη συνάντηση αναδείχτηκε η σημαντική ευκαιρία για μεταφορά γνώσης, εμπειρίας και παραγωγικής συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους, ενώ εξετάστηκε ενδελεχώς και η σωστή διαχείριση του έργου.

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας έργου του «Action Plan for Social Entrepreneurship» (Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και Καινοτομίας) θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, αυτή τη φορά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής φορείς στοχεύουν στη συγκέντρωση δεδομένων αναφορικά με τις κοινωνικές επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση του προσωπικού τους. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας οργανωμένης, σταθερής δομής που θα στηρίζει διαρκώς τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Σε αυτόν τον τομέα θα συνδράμει η συμμετοχή των τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που συμμετέχουν, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

«Ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας μπορεί να συμβάλει σε ένα βιώσιμο περιφερειακό και τοπικό πρότυπο ανάπτυξης με σημαντικά κοινά χαρακτηριστικά για την οικοδόμηση συνεργειών και οικονομιών κλίμακας στην Περιφέρειά μας, αλλά και ευρύτερα στη διασυνοριακή ζώνη. Οι μέχρι σήμερα πολιτικές και παρεμβάσεις δεν έχουν κατορθώσει να διαμορφώσουν ένα ευνοϊκό και φιλικό περιβάλλον για την ενίσχυση και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας. Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο διακρατικό έργο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο «Action Plan for Social Entrepreneurship» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους:

-Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, Αν. Προϊστάμενο Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ. 2313 319198 email k.michailidis@pkm.gov.gr.

-Χρυσάνθη Κισκίνη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ. 2310 403074 email c.kiskini@rdfcm.gr.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Απάντηση