ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

«Μπόμπες» τα ποτά σε κέντρο διασκέδασης της Βέροιας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, ποτά – μπόμπες βρέθηκαν σε κέντρο διασκέδασης στη Βέροια, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης του Χημείου του Κράτους ύστερα από την κατάσχεσή τους που έγινε σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας. Από τις 71 φιάλες αλκοολούχων ποτών «μη ασφαλείς» κρίθηκαν οι 24, ενώ και στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης της Βέροιας έγινε τον περασμένο Μάιο, όμως μόλις χθες δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Χημείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας τότε είχαν ελεγχθεί εργαστηριακά 71 φιάλες. Από αυτές οι «24 αλκοολούχου ποτού βρέθηκαν μη κανονικές και μη ασφαλείας, ενώ δεν φέρουν κωδικό πατρίδας παραγωγής», όπως ακριβώς αναφέρεται το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Όλες οι υπόλοιπες φιάλες χαρακτηρίζονται «μη κανονικές», όχι όμως επειδή το περιεχόμενο του αλκοολούχου ποτού κρίθηκε επικίνδυνο, αλλά επειδή οι ετικέτες δεν ήταν γνήσιες, άλλες είχαν αλλάξει με πλαστές, ενώ και οι εισαγωγείς βεβαίωσαν πως ποτέ με τέτοιους αριθμούς παρτίδων δεν εισήχθησαν στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επτά φιαλών αλκοολούχων ποτών, οι οποίες κρίθηκαν μη κανονικές, σύμφωνα με την αστυνομία, επειδή το ποτό είχε άλλο τίτλο από το περιεχόμενο!

Χθες επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αιφνιδιαστικών ελέγχων που έκανε η οικονομική αστυνομία σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σε σνακ μπαρ δεν είχε εκδοθεί μία απόδειξη, ενώ δύο εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί. Σε ταβέρνα παρατηρήθηκε ότι δεν εκδόθηκαν δύο αποδείξεις και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο – μπαρ απασχολούνταν πέντε υπάλληλοι που δεν είχαν καταχωρηθεί, ενώ σε καφετέρια δεν είχε καταχωρηθεί μία εργαζόμενη.

 

Πηγή:

Απάντηση