ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Βέροια: Με ‘ενσυναίσθηση’ κορυφώθηκαν οι δράσεις ανάμεσα σε εφήβους και πρόσφυγες

Η κορύφωση μιας σειράς δράσεων ανάμεσα σε εφήβους, πρόσφυγες και Έλληνες, με γενικό τίτλο “Η ενσυναίσθηση μας ενώνει και μας κάνει πολίτες του κόσμου”, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη φιλόξενη αίθουσα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ.

Ήταν μια εκδήλωση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του τρόπου που οι Έλληνες και η τοπική κοινωνία αγκάλισε τους πρόσφυγες, έσκυψε πάνω από τον πόνο και το δράμα τους και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους στηρίξει.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας είχε την κάθε επισημότητα καθώς ήταν παρούσες οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας απηύθυνε χαιρετισμό με συμβολικό παραλληλισμό στο πνεύμα των ημερών, λέγοντας ότι ακόμη και ο Χριστός ήταν ένας “πρόσφυγας”, αφού για τη γέννησή Του το μόνο κατάλυμα που βρέθηκε ήταν ένας ταπεινός αχυρώνας.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου, υπογράμμισε ότι στόχος ήταν η βελτίωση των ψυχοκοινωνικών συνθηκών των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή μαζί τους μαθητές ώστε να διαλυθούν διάφορα στερεότυπα.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα προ μίμηση”, τόνισε ο ποντιακής καταγωγής αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Σοφιανίδης. “Παρ’ όλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση, η χώρα μας δεν έκλεισε τα σύνορα. Αντίθετα έσκυψε πάνω από το πρόβλημα των προσφύγων”, είπε.

Για το πρόγραμμα, τις δράσεις και το νόημά του μίλησαν ακόμη η Αναστασία Καρακώστα, η Σοφία Καλογερίδου και ομάδα μαθητών που συμμετείχαν σε συγκεκριμένες δράσεις.

Στο μουσικό μέρος παρουσίασαν μουσικές και τραγούδια του Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, το Λύκειο Μακροχωρίου και το 5ο ΓΕΛ Βέροιας

main_1482346637_3900759 main_1482346647_7790628 main_1482346666_2148894

http://www.verianet.gr/p

Απάντηση