ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η παράδοση και οι σύγχρονες τάσεις συναντήθηκαν στην Αστερούπολη

Δυστυχώς ο άστατος καιρός δεν βοήθησε κι έτσι το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου δεν ήταν πολλοί οι επισκέπτες της Αστερούπολης που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, την ίδια ημέρα, της παράδοσης που δεν χάνεται χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που μοχθούν για αυτό συνεχώς αλλά και των σύγχρονων τάσεων που κερδίζουν μέρα με τη μέρα θέση στην καρδιά πολλών.

Η ημέρα ξεκίνησε όπως πάντα με δράσεις για τα παιδιά. Κοντά μας ήταν την Τρίτη η κλόουν Meli-Melo, η οποία έδωσε μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους. Η συνέχεια δόθηκε με την Πάττυ Παράσχου και τα κορίτσια της: ώρα για zumba! Μια παρουσίαση με δυνατή μουσική, γεμάτη ρυθμό και κινήσεις από όλο τον κόσμο, καθώς και απίστευτη ενέργεια και διάθεση.

Πιο αργά στην Αστερούπολη ήταν μαζί μας 18μελές χορευτικό της Εστίας Ρουμλουκιωτών, από την Αλεξάνδρεια. Η ρουμλουκιώτικη παράδοση με τους χορούς και τη μουσική της ξετυλίχθηκε στη σκηνή της Αστερούπολης ενώ ο χοροδιδάσκαλος Αχ. Τσιάρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Νταμτσιόπουλος ανέφεραν στους παρευρισκομένους λεπτομέρειες για τα Ρουγκάτσια και τους Ρογκατσάριδες ή για τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων στο παλιό Ρουμλούκι.

Για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

– Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

– Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

– Θεατρική παράσταση και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος. Ώρα 18:00

– Στη σκηνή της Αστερούπολης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Στη συνέχεια γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή μουσική (με τον Γιάννη Μακεδόνα και τους μουσικούς που τον συνοδεύουν) και παραδοσιακά εδέσματα από το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ». Ώρα 19:00

%image_alt%

 

 

Απάντηση