ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Δήμος Βέροιας καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία του

«Το Δ.Σ. Βέροιας καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία του δήμου μας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειές τους οι οποίες βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένες από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ο Δ.Βέροιας της προσφυγιάς των Μικρασιατών, των Ποντίων, και των εσωτερικών μεταναστών από πολλά μέρη της Ελλάδας, καταδικάζει τις ρατσιστικές ξενοφοβικές και φασιστικές αντιλήψεις που επιχειρεί να διοχετεύσει σε γονείς και μαθητές η Χρυσή Αυγή καθώς και τις επιθέσεις που πραγματοποίησε σε σχολεία του Περιστερίου, του Περάματος και αλλού.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι κι οι νέες που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης μας, έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους αντίστοιχους πρόσφυγες από τη Συρία κι αλλού, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς το δικαίωμα να φύγουν και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

Ο Δ.Βέροιας προσφέρει στον βαθμό των δυνατοτήτων του κάθε βοήθεια που απαιτείται για την επαρκή λειτουργία των σχολείων, την καθαριότητα και τη φύλαξή τους.

Σε μια περίοδο που ακούγονται πιο δυνατά τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή, και όλοι απειλούμαστε από τους ίδιους θανάσιμους κινδύνους πιστεύουμε ότι η μόνη ασπίδα προστασίας και ελπιδοφόρας προοπτικής είναι η φιλία, η αλληλεγγύη καθώς και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τον πόλεμο».

Απάντηση