ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας,βράβευσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης

Τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας «Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» βράβευσε, για την μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του, το πρωί της Πέμπτης 7ης Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.  Αναμνηστικές πλακέτες έλαβαν οι συμβατοί δότες του συλλόγου κ. Ορέστης Φαντάκης, κα. Έλντα Παπαϊωάννου, η οποία βρέθηκε και για δεύτερη συμβατή, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο και  κα. Βενετία Τσιρπανλή.

Ανάμεσα στα 4.000 και πλέον μέλη του συλλόγου, που τον κατατάσσουν πρώτο πανελλαδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μυελού των οστών, έχουν βρεθεί ακόμη πέντε συμβατοί εθελοντές δότες!

Ο πρόεδρος  κ. Λευτέρης Παμπουχίδης ευχαρίστησε την ΠΚΜ και την Π.Ε Ημαθίας για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια ζωής  που καταβάλλει ο σύλλογος του.  «Χιλιάδες παιδιά χάνονται  από τον καρκίνο μυελού των οστών, όταν η επιστήμη μπορεί να τον νικήσει, αν βρεθεί συμβατός δότης. Χρειάζεται απλά 40 ml  αίματος, τα οποία λαμβάνονται ανώδυνα, με μια απλή αιμοληψία» είπε.

Στις ευχαριστίες του ο κ. αντιπεριφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών της Χαρίεσσας αποτελεί παράδειγμα ζωής, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες. Η βράβευση του από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η καταξίωση του αντανακλά  στο θετικό του χαρακτήρα του Λευτέρη Παμπουχίδη και των μελών του συλλόγου, που χαρίζουν ελπίδα και ζωή σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ήδη οκτώ παιδιά θα συνεχίσουν να ζουν με την εύρεση των συμβατών δοτών. Η δέσμευση του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και η δική μας είναι  η ανάληψη εκστρατείας ενημέρωσης  και ενίσχυσης της προσπάθειας τους σε όλους τους φορείς του τόπου μας, ώστε με την απλή διαδικασία συλλογής ελάχιστου δείγματος σάλιου να βρεθούν και άλλοι συμβατοί δότες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Απάντηση