ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανεπαρκής η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρεια στην αντιμετώπιση της υπερχλωρίωσης

-Ανακλαστικά …Ραν Τα Πλαν
-Αδυναμία προστασίας του προϊόντος!

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Η διαχείριση του προβλήματος στο δίκτυο της ύδρευσης στην Αλεξάνδρεια από την διοίκηση της ΔΕΥΑ ήταν άκρως προβληματική και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Είτε πρόκειται για ανικανότητα…….
ενταγμένη στην κουλτούρα του κακού δημοσίου είτε για έλειψη ανακλαστικών και αξιολόγησης μιας σοβαρής κατάστασης και προσπάθεια αποφυγής ή κουκουλώματός της. Ωστόσο, είτε το ένα είτε το άλλο συμβαίνει, τα γεγονότα από μόνα τους αποκάλυψαν την πλήρη αδυναμία του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας να κάνουν το αυτονόητο. Να ενημερώσουν έγκαιρα τους καταναλωτές για το αν είναι πόσιμο το νερό, τι ενέργειες έκαναν και κάνουν και τέλος και κυριότερο να προστατέψουν το προϊόν τους από τους ελάχιστους κακόβουλους που βρήκαν ευκαιρία να προκαλέσουν φθορά στην διοίκηση του δήμου γράφοντας και αναπαράγοντας τερατώδη ψεύδη.

Η βλάβη στο δίκτυο ή στον υδατόπυργο εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης και σχεδόν όλα τα σπίτια της πόλης αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έντονη δυσοσμία στο νερό και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει την αιτία. Όλοι ρωτούσαν και απάντηση δεν πέρνανε. Αν και το θέμα έγινε γνωστό σε όλη την πόλη τις αμέσως επόμενες ώρες η διοίκηση της ΔΕΥΑ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και δέησε να εκδόσει ανακοίνωση την επόμενη μέρα προτρέποντας τους καταναλωτές να μην πίνουν νερό από το δίκτυο έως ότου αυτό καθαρίσει με νέο νερό που πέφτει μέσα στο δίκτυο.
Η μπάλα είχε χαθεί και ο καθένας άρχισε να λέει, να γράφει και να αναπαράγει στο καφενείο ανοησίες, τερατολογίες και ψέματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα που κανένας πλέον δεν πιστεύει κανέναν.
Εκτός των γνωστών κύκλων που βρήκαν ευκαιρία να ξεσαλώσουν διακινώντας τέτοια τερατουργήματα όπως ότι αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην πολη και που βέβαια είναι ψέμα ολκής, υπήρξαν και εσωτερικά κρούσματα που ενίσχυσαν την επίθεση αποδόμησης της ΔΕΥΑ που όμως στόχος τους είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και ο ίδιος ο πρόεδρος προσωπικά απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την υπόθεση. Η τρομακτική καθυστέρηση στην ενημέρωση είναι βασικό πρόβλημα και αναδεικνύει την έλλειψη αυτή καθώς επίσης και την πολιτική άποψη και των νυν διοικούντων ότι δε χρειάζεται οργανωμένη δομή επικοινωνίας στον δήμο γενικότερα. Αν υπήρχε τέτοια δομή δεν θα περιμένε τον Μπασδεκόπουλο εικοσιτέρις ώρες να δεήσει να βγάλει ανακοίνωση. Τόσο απλό είναι.
Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι η ανακοίνωση αυτή καθαυτή δεν λέει τίποτα που να καθησυχάζει τον κόσμο αφενός και να δίνει μήνυμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας εκ μέρους της διοίκησης. Τίποτα. Ουδείς εκ των διοικούντων σκέφτηκε να καλέσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να τα ξεναγήσει στον υδατόπυργο που έπαθε την ζημιά, να τους εξηγήσει πως γίνεται η διαδικασία χλωρίωσης, γιατί είναι αναγκαία κλπ κλπ. Τίποτα. Άφησε χώρο στον κάθε ένα πονεμένο να γράφει ότι θέλει, ότι βλακεία θέλει, ότι του κατεβάσει η κούτρα και ο κάθε αγράμματος να διαμορφώνει το κλίμα εν τέλει και τρέχα τώρα εσύ Μπασδεκόπουλε να το μαζέψεις.

Τέλος και πιο σημαντικό για μένα είναι η απάθεια της διοίκησης της ΔΕΥΑ έναντι του προϊόντος της που διαθέτει στους καταναλωτές. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει το κύρος του, την αξία του. Άφησε όλους αυτούς τους ανόητους που κινδυνολογούν από τον καναπέ τους γράφοντας σχόλια σε τοπικά σάιτ να απαξιώνουν την ποιότητα του νερού, το προϊόν της επιχείρησης. Αντί να εκδόσει ανακοίνωση σχετικά και αμέσως μετά να στείλει εξώδικο προς πάσα κατεύθυνση περιφρουρώντας το όνομα του νερού από κάθε κριτική κακόβουλη, αντιεπιστημονική και ανότητη κάθισαν όλοι μαζί οι διοικούντες στην ΔΕΥΑ και παρακολουθούσαν τους ανόητους να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Η ανεπάρκεια στο μεγαλείο της. Τρεχάτε τώρα να μαζέψτε την κατάσταση κύριοι.

Τέλος, μαθαίνω ότι έγινε σύσκεψη και ότι η ΔΕΥΑ αποφάσισε να διανείμει εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές των σχολείων. Μια απόφαση που υποτίθεται ότι γίνεται για προληπτικούς λόγους πλην όμως η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, και συνεπώς και οι μαθητές, πίνουν κανονικά νερό από την Πέμπτη δεδομένου ότι οι οσμές απομακρύνθηκαν και η διαύγεια του νερού είναι κανονική. Βέβαια, αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων από την Αγκρολαμπ στα μέσα της βδομάδας όπου και θα λήξει το σήριαλ.
Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση της ΔΕΥΑ; Εκτός των παραπάνω κινήσεων θα έπρεπε να ανακοινώσει αμέσως ότι θα κόψει από κάθε καταναλωτή ένα κυβικό απο τον επόμενο λογαριασμό διότι αναγκάστηκε να ξεπλύνει κι αυτος το δικό του δίκτυο στο σπίτι του. Τόσο απλή κίνηση αλλά τίποτα.
Συμπερασματικά. Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και προσωπικά ο πρόεδρος Μπασδεκόπουλος φάνηκαν καθαρά κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν μια μίνι κρίση, μια βλάβη ήσσονος σημασίας συγκρίνοντάς την με άλλες βλάβες στο παρελθόν όταν επί μέρες το νερό έβγαινε από τις βρύσες θολό και λασπωμένο κλπ κλπ.

Όσον αφορά αν υπήρξαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας αυξημένα ο Καμπάνης του ράδιο Αβένα έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ στο Κέντρο Υγείας. Η απάντηση ήταν αρνητική. Συνεπώς και στο σημείο αυτό οι ανόητοι γράφουν ανοησίες και αναπαράγονται από ανόητους και κακόβουλους συμπολίτες για τους δικούς τους λόγους. Αλλά αυτό το παιχνιδάκι διακίνησης ανοησίας θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δε μπορεί ο κάθέ χλιμίτζουρας που του κόψανε το χαρτζιλίκι και η κάθε πονεμένη κατίνα να βγαίνει και να λέει την ανοησία της. Έλεος πια…

http://xronikagr.blogspot.gr/

Απάντηση