ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η Πατρίδα Βέροιας υποδέχτηκε την Κάρα της Αγ. Παρασκευής (φώτο – βίντεο)

Την Κάρα της Αγίας Παρασκευής, που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου του Αγ. Όρους, υποδέχτηκε η Πατρίδα Βέροιας, στο Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, το απόγευμα του Σαββάτου (27/5).

Την Κάρα μετέφερε ο Αρχιμ, Φιλόθεος, από τη Μονή Κουτλουμουσίου, και την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και πλήθος κλήρου και λαού. Στη συνέχεια ο κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην υποδοχή συμμετείχε, επίσης, τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας “Ευστάθιος Χωραφάς”, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι πολιτευτές της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος κ.α.

Η Κάρα της Αγ. Παρασκευής θα παραμείνει στην Πατρίδα έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00.

Καθημερινές ακολουθίες:
7.30 – 10.00 Όρθρος – Λειτουργία
18.30 – 20.00 Εσπερινός και Παράκληση στην Αγία Παρασκευή, από την Βυζαντινή χορωδία της Ενορίας της Πατρίδος.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από 07:30 το πρωί έως 23:00 το βράδυ – Τηλ. επικοινωνίας 6974280706 (π. Διονύσιος Συρόπουλος).

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο εφημέριος της Πατρίδας, π. Διονύσιος, αύριο (Κυριακή 28/5) το πρωί, θα τελεστεί στο Ναό της Υπαπαντής Πατρίδος μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και σχετική ομιλία από τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη.

http://www.inveria.gr

 

Απάντηση