ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εταιρεία της Ημαθίας μέσα στις τρεις τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το εργασιακό τους περιβάλλον.

ρεις ελληνικές εταιρείες και έξι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας περιλαμβάνονται στην ετήσια λίστα Great Place to Work με τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι εννέα εταιρείες της ελληνικής αγοράς, που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης σε ότι αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον, είναι:

Οι αμιγώς ελληνικές

Διαμαντής Μασούτης ΑΕ (αλυσίδα σούπερ μάρκετ)
Epsilon Net (εταιρεία πληροφορικής, Προϊόντα Λογισμικού)
PCS (Παροχή Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων)
Οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

AbbVie Pharmaceuticals
DHL
JTI
MARS (Mars Hellas και Royal Canin Hellas)
SC Johnson Hellas
SAS Institute.
Η λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών, των οποίων η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Palais Brongniart, αριθμεί 125 επιχειρήσεις και περιλαμβάνει 25 πολυεθνικές και 100 τοπικές (εθνικές).

Πιο συγκεκριμένα από αυτές οι 30 είναι μεγάλες επιχειρήσεις με πάνω από 500 εργαζόμενους, οι 50 Μεσαίες με 50 έως 500 εργαζόμενους και για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν 20 Μικρές με 20 έως 49 εργαζόμενους.

Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2017 κατέκτησε η Mars, στις μεγάλες εθνικές εταιρείες η Γαλλική Davidson (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας), στις μεσαίου μεγέθους η επίσης συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας η Σουηδική Cygni και στις μικρού μεγέθους η Ελβετική εταιρεία Πληροφορικής Rackspace International GmbH.

 

 

Στη φετινή Ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.340 εταιρείες από 19 χώρες. Οι κορυφαίοι κλάδοι, αυτοί δηλαδή στους οποίους ανήκουν οι περισσότερες εταιρείες της λίστας είναι οι εξής: Πληροφορική, Επαγγελματικές Υπηρεσίες, και σε μικρότερο ποσοστό, Οικονομικές Υπηρεσίες και Ασφάλειες, Βιομηχανία και Παραγωγή Προϊόντων.

Ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work στην Ελλάδα, τονίζει ότι «είναι ιδιαίτερα θετικό στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, το γεγονός ότι βραβεύονται εταιρείες της Ελληνικής αγοράς μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης και μάλιστα φέτος σε όλες τις κατηγορίες, μικρές, μεσαίες, μεγάλες και πολυεθνικές.

 

 

Οι επιχειρήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι κτίζοντας πάνω στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία, το σεβασμό και τη συντροφικότητα, κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον που ξορκίζει την κρίση και δίνει σε όλους μας νότες αισιοδοξίας».

πηγή

 

Απάντηση