ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Για το 2ο συνέδριο ροδάκινου που διεξήχθη στις 15-16/6 στην Βέροια ενημερώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας ESTIA LAB κ.κ Ζαφειριάδη και Καϊλιάνη(video)

Στα πλαίσια της πρωινής μας συζήτησης με τους εκπροσώπους της εταιρείας ESTIA LAB κ.κ Ζαφειριάδη και Καϊλιάνη στην εκπομπή του AVENA 97,7 ¨Πρωινές ματιές¨, την Δευτέρα 19/6 έγινε μια συζήτηση για το 2ο συνέδριο ροδάκινου που διεξήχθη στις 15-16 Ιουνίου στην Βέροια υπό την αιγίδα του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ και της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ και στο οποίο ήταν παρόντες οι ίδιοι.

Καταρχάς σημειώθηκε ότι τα θέματα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν τις εξελίξεις στη δενδροκομία όπως οι νέες εφαρμογές στην καλλιέργεια και την φυτοπροστασία του ροδάκινου ενώ την δεύτερη μέρα θέματα που αφορούν στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τον τρόπο διάθεσης στις αγορές, την πιστοποίηση του και την φορολογία των αγροτών.

Επίσης, τονίστηκε ότι η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη και ειδικότερα από αγρότες – δενδροκαλλιεργητές που σχεδόν γέμισαν την άιθουσα του ξενοδόχείου ¨Αιγές¨ που φιλοξένησε το συνέδριο.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τον μπουφέ του συνεδρίου, γλυκά και γλυκίσματα με κύριο υλικό το ροδάκινο.

Απάντηση