ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χρήστος Αντωνίου:Θα αποζημιωθούν τα επιτραπέζια που έχουν υποστεί ζημία από την βροχόπτωση του τριημέρου.Μετ’εμποδίων τα υπόλοιπα.

Μόλις τελείωσε η σύσκεψη των Βουλευτών Χ.Αντωνίου, Φ.Καρασαρλίδου,Ημαθίας και Γ.Συφάκη Πέλλας, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη  Κουρεμπέ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συζήτησης οι ζημίες που έχουν υποστεί,από από την βροχόπτωση του τριημέρου 15,16,17/7, τα επιτραπέζια ροδάκινα που αυτή την περίοδο ήταν σε συγκομιδή.

Αμέσως μετά την σύσκεψη,μιλήσαμε με τον Βουλευτή Χ.Αντωνίου,ο οποίος μας ενημέρωσε,ότι θα γίνουν δύο δηλώσεις ζημιών.

Η μια αφορά για το σκίσιμο και το μαλάκωμα του φρούτου από την βροχή και αυτό που όπως μας είπε θα αποζημιωθεί.

Η δε δεύτερη αφορά το κιτρίνισμα που έγινε στο προϊόν,το οποίο για πρώτη φορά συμβαίνει,εξετάζεται από τους επιστήμονες ,όπως και ο τρόπος πληρωμής από τον ΕΛΓΑ.

Για την ενίσχυση της τιμής του επιτραπέζιου,λόγω του εμπάργκο στην Ρωσία.Όπως μας είπε ο Βουλευτής γίνονται συζητήσεις με την Ισπανία και Ιταλία που δυστυχώς εκεί οι αγρότες δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για μείωση τις τιμή και ως εκ τούτο  η χώρα μας είναι μόνη και ο υπουργός Αποστόλου προσπαθεί.( Τώρα τι θα φέρει αυτή η προσπάθεια ίδωμεν.Ας κρατάμε μικρό καλάθι)

Τέλος μας είπε ότι τα πρώτα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των αγροτών,από τα ΠΣΕΑ για τις ζημίες που είχαν υποστεί το 2013.Για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις του 2014-15 στις δενδροκαλλιέργειες στις περιοχές της Μελίκης και του Αράχου γίνονται προσπάθειες για να πληρωθούν και αυτές ‘η μέρος αυτών.

 

Απάντηση