ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποκλειστικό: Συνάντηση στη Χαλκηδόνα με θέμα υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας!

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες παραπολιτικές συναντήσεις γίνονται στη Χαλκηδόνα για πολλά χρόνια τώρα. Μία από αυτές έγινε και πριν από λίγες ημέρες..

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, να αφήνει να εννοηθεί πως οι επόμενες δημοτικές εκλογές, «μετατίθενται» για το Φθινόπωρο του 2019, όμως στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, γνωστά τοπικά στελέχη θεωρούν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ξεκινούν από τώρα την προετοιμασία για τη διάδοχη κατάσταση, σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή. Όπως αποκλειστικά σας παρουσιάζει το Αλεξάνδρεια-Γιδάς, πρόκειται για στελέχη, σχεδόν όλων των κομματικών αποχρώσεων, που χρόνο με το χρόνο, παγιώνουν την άποψή τους ότι «ο νυν δήμαρχος δεν πρέπει να παραμείνει άλλο στην εξουσία», συνδέοντας την άποψη αυτή (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) με το «ανύπαρκτο έργο του» και κυρίως με την «έλλειψη κάθε αναπτυξιακής προοπτικής για το μέλλον του δήμου Αλεξάνδρειας».  Ισχυρισμοί με «λέξεις κλειδιά», που εάν τις αναζητήσει κανείς, σε κατά καιρούς δηλώσεις γνωστών πολιτικών – αυτοδιοικητικών (και όχι μόνο) προσώπων – στελεχών της τοπικής κοινωνίας του δήμου Αλεξάνδρειας, εύκολα μπορεί να τους εντοπίσει και το ίδιο εύκολα μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος που αρχίζει να παίρνει, το κλίμα αντίδρασης και αμφισβήτησης κατά της παρούσας διοίκησης. Μια αντίδραση που όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι κύκλοι, περνάει και σε ολοένα μεγαλύτερο μέρος των απλώς ψηφοφόρων του δήμου, που δείχνουν την ίδια απογοήτευση από την διοίκηση και τις επιλογές που γίνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, ευρεία συνάντηση γνωστών προσώπων από την περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, με θέμα συζήτησης τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τη συγκρότηση ενός νέου δυναμικού ψηφοδελτίου, που όχι απλά θα ανατρέψει συνοπτικά, την παρούσα διοίκηση αλλά θα δημιουργήσει έναν αέρα νίκης και συσπείρωσης, γενικότερης αποδοχής και θα δώσει συγκεκριμένη ρεαλιστική αναπτυξιακή ατζέντα έργων, για κάθε περιοχή του δήμου, χωρίς αποκλεισμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή η «κίνηση» (όπως και άλλες, που ήδη έχουν εκδηλωθεί) καταλήγει στην άποψη ότι, ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί, σε αυτή τη νέα προσπάθεια για τον δήμο Αλεξάνδρειας, είναι ο Μιχάλης Χαλκίδης.

Μπορεί στη συνάντηση αυτή, να μην ήταν παρών ο ίδιος ο Χαλκίδης, όμως τα περισσότερα στελέχη που ήταν εκεί, εκτιμούν πως πρέπει πλέον να γίνει μια ευθεία προσέγγιση προς την πλευρά του, με καθαρές κουβέντες, ώστε να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεκινήσει από τώρα η προεργασία, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Όπως βέβαια είναι γνωστό, ο ίδιος ο Μιχάλης Χαλκίδης, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν παρόμοιες προθέσεις υπέρ της υποψηφιότητάς του και από άλλες πλευρές,δείχνει «προσεκτικός», καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας από το στενό περιβάλλον του, συζητά μεν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θέλει όμως να το «ξεκαθαρίσει» πρώτα, από πολλές πλευρές, που σχετίζονται τόσο με τοπικές παραμέτρους  όσο και με παραμέτρους κεντρικού επιπέδου.

Άλλωστε, ο Χαλκίδης γνωρίζει καλά τα αυτοδιοικητικά (υπήρξε δήμαρχος), ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και είναι σε τακτική επικοινωνία με πρόσωπα και «κέντρα» που θα έχουν σημαντικό ρόλο, στην τελική του απόφαση.

Μια απόφαση που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, μάλλον δεν θα αργήσει να διατυπωθεί και σίγουρα δεν θα ανακοινωθεί βεβιασμένα και χωρίς τις απαραίτητες θεσμικές… «ευλογίες» !!

http://www.alexandreia-gidas.gr/

Απάντηση