ΓΥΝΑΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Με έντονο άρωμα γυναίκας ξεκίνησαν το Σάββατο 7/10 οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας

Με έντονο άρωμα γυναίκας ξεκίνησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο νέος κύκλος εκδηλώσεων της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρ. Λαναράς” (αίθουσα Έρια).

Η σαββατιάτικη πρώτη εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου της Τζήνας Ψαρρή “Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι”, που έγινε από τον σύλλογο “Το ράφι της αγάπης”. Η πρόεδρος του συλλόγου και συγγραφέας Εύα Παυλίδου, με τη βοήθεια των συνεργάτιδών της, εστίασε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης και αισιοδοξίας που αντλείται μέσα από την ανάγνωση αλλά και τη συγγραφή βιβλίων.

 

Στον όροφο του κτιρίου ξεκίνησε την ίδια μέρα η έκθεση φωτογραφίας “Γυναίκες της Προσφυγιάς”, την παρουσίαση της οποίας έκανε ο εξωτερικός συνεργάτης και επιμορφωτής του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) Κώστας Μακρίδης. Η έκθεση θα συνεχιστεί για άλλη μία εβδομάδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μελωδικά η γυναικεία χορωδία “Μama Canto” της Δήμητρας Μητρέντζη.

Στην εκκίνηση της εκδήλωσης η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας, Δημοτική Σύμβουλος, Στέλλα Αραμπατζή ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και παρισταμένους, ενώ ανακοίνωσε και τους τέσσερις κύκλους δημιουργικών δράσεων που ακολουθούν, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σεμινάρια δημιουργικής γραφής, παρουσιάσεις βιβλίων, workshops γύρω από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, πρόγραμμα ενασχόλησης με την παραδοσιακή κουζίνα και γαστρονομία κ.ά.

 

Απάντηση