ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το δίκτυο της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης επεκτείνεται στη Χαλάστρα

Τον Δήμο Δέλτα περιλαμβάνει το νέο πενταετές σχέδιο επέκτασης της νεοσύστατης Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) που προέκυψε από τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων Διανομής και Προμήθειας στις υφιστάμενες ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αν. Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα στον Τύπο, προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων μήκους 254 km με ύψος επενδύσεων 58,6 εκατ. ευρώ, ενώ στις νέες περιοχές ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής συμπεριλαμβάνεται και η Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα.

 

Για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών, προβλέπεται η χρησιμοποίηση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), καθώς ήδη στο Δίκτυο Διανομής της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας έχουν συνδεθεί και τροφοδοτηθεί οι σταθμοί συμπίεσης της ΔΕΠΑ και ιδιωτών προμηθευτών, από τους οποίους μπορούν να τροφοδοτηθούν απομακρυσμένες περιοχές και μεμονωμένοι καταναλωτές εκτός δικτύου.

 

«Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή της Χαλάστρας είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός αφού θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων αφού θα έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας θέρμανση σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Βρισκόμαστε σε επαφή με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προκειμένου να εξασφαλίσουμε και νέα επέκταση στο Ανατολικό και στην περιοχή του Αξιού, στα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Βραχιά», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος.

Απάντηση