LIFESTYLEΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ στον Σταύρο Κουγιουμτζή.Σάββατο 24 Ιουνίου

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ στον Σταύρο Κουγιουμτζή
Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή,
Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας

Συμμετέχει η χορωδία ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 21.30
ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είσοδος ελεύθερη

Ένα νέο, ετήσιο θεσμό φιλοδοξεί να καθιερώσει από φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής.

Για τη φετινή – εναρκτήρια Βραδιά Τιμής επιλέχτηκε να τιμηθεί με μια μεγάλη συναυλία – γεγονός ο αείμνηστος Σταύρος Κουγιουμτζής, ένας αγαπημένος συνθέτης που φυσικά θα είναι πάντα «παρών» μέσα από τα τραγούδια του και το ξεχωριστό ήθος που διέθεταν τόσο αυτά όσο και η δική του αύρα. Το Σάββατο 24 Ιουνίου2017, στις 21.30, στον ιδιαίτερο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας θα μας θυμίσουν τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, την ίδια ώρα που με φόντο τον Θερμαϊκό και την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άγνωστο υλικό από τη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Βραδιά Τιμής

Εδώ και αρκετό καιρό, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ορατό, αναγνωρίσιμο, συνεπές και κυρίως ποιοτικό σώμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, τόσο με άξονα την «έδρα» του, τον «Αλέξανδρο», όσο και με τις παρεμβάσεις του σε εμβληματικούς χώρους (όπως έγινε στην Ροτόντα), αλλά και εκτός τειχών Θεσσαλονίκης.

Απάντηση