ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και σεισμών.Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δέλτα

Συνεδρίασε σήμερα στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου) το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δέλτα, με αντικείμενο το συντονισμό των υπηρεσιών, δημοτικών και μη, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και σεισμών.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δ. Καμανάς, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας και Ν. Μαγνησίας Απ. Κανάκας και Σ. Καραπαύλου  η γ.γ. του Δήμου Αναστασία Σισμανίδου, ο Διευθυντής Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης & Διατήρησης Οχημάτων Σ. Σιωμάδης, ο Προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δ. Τσάνταλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Σ.Τ.Ο. Φ. Γουρουνίδης και Τρ. Κουρόγλου, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη, ο δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ζάχος, εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Μεραρχίας Υποστήριξης, του ΑΤ Σίνδου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης απόθεσης απορριμμάτων σε χώρους του Δήμου, ιδίως σε σημεία εκατέρωθεν του οικισμού Αγία Σοφία, στις όχθες του Γαλλικού ποταμού κ.α., με δεδομένο ότι το φαινόμενο πιθανόν να ενταθεί αυτές τις μέρες λόγω της υπερσυγκέντρωσης απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε, εκτός των άλλων, τα σημεία αυτά αποτελούν εστίες συχνών πυρκαγιών.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα για την αντιμετώπιση σεισμικού φαινομένου σε συνεργασία με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Απάντηση