ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: «Πλημμυρίζει» η πόλη με γεύσεις από Γαλλία – Για 7 ημέρες!

Λιχουδιές γαλλικές, εργαστήρια διατροφής, αλλά και γαλλικής κουζίνας και γευστικές δοκιμές είναι μερικά μόνο από τα όσα περιλαμβάνει ο εορτασμός της «Εβδομάδας των γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας των γεύσεων», που φέτος εορτάζει την 28η επέτειό  της, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες του διοργανώνουν και μας προσκαλούν σε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τη γευστική απόλαυση και την ισορροπημένη διατροφή.  Πότε; Από 8 έως και 15 Οκτώβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Γαλλία, η «Εβδομάδα των γεύσεων» είναι «ένας θεσμός αναφοράς για την εκπαίδευση στη διατροφή. Προάγει τη γνωριμία και επαφή των επαγγελματιών, από τη γη έως στο πιάτο, με το ευρύ κοινό αλλά και τα παιδιά, από το Νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Ο στόχος της είναι η διατήρηση της πολιτιστικής γαστρονομικής κληρονομιάς και η σωστή διατροφή».

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9 &10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΔΙΑΛΕΞΗ-ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

19:00| ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εποχικά προϊόντα, θα συζητήσουν για τις διατροφικές συνήθειες και κυρίως για την ισορροπημένη διατροφή: πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε τις γεύσεις προσέχοντας ταυτόχρονα την υγεία μας. Τέλος, θα πειραματιστούν με τις γεύσεις δοκιμάζοντας μια σαλάτα με εποχικά προϊόντα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά, σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό σε  όλους χωρίς εγγραφή.

 

11, 12& 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ «ΜΑΡΜΙΤΑ»

Μητροπόλεως 53 –  7οςόρ.

Τηλ. 2310278027

 

Μαγειρεύω «α λα γαλλικά» στο σπίτι, είναι εφικτό!

Το εργαστήρι μαγειρικής «Μαρμίτα» μας προτείνει τρία μαθήματα χαμηλού κόστους, για να μας αποδείξει ότι η γαλλική κουζίνα είναι προσιτή. Η σεφ και δημιουργός της «Μαρμίτας», Σμαράγδα Μακρή, θα μυήσει σε πιάτα και σπεσιαλιτέ « à lafrançaise » μικρούς και μεγάλους!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

-Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, 17:30-20:30, εργαστήριο για ενηλίκους

-Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, 17:30-19:00, εργαστήριο γιαπαιδιά από 3 έως 6 ετών

-Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 17:00-18:30, εργαστήριο για παιδιά από 8 έως 14 ετών

Κάθε μάθημα περιλαμβάνει γευστική δοκιμή και παρέχει βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τις τιμές των εργαστηρίων δείτε περισσότερα εδώ:http://www.marmita.gr/schedule/

 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

SerosPrimeDining

GrandHôtelPalace

Γαλλικό μενού 3 πιάτων κατ’επιλογή

συνοδευόμενο από ένα ποτήρι κρασί.

Blé

ΑγίαςΣοφίας 19

Τηλ. 2310 231 200

Brioche au coq au vin.

FunkyBurger

ΜάρκουΜπότσαρη 139 &Αν. Θράκης 88

Τηλ. 2310 945 925

Μενούfast-food «αλαγαλλικά»

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΡΑΔΙΑ « Apéro à lafrançaise »

20:00 |ΚάβαBientôt wine

Μορκεντάου 5

Τηλ. 2310 253 781

Θα γευτούμε ελαφριά γαλλικά κρασιά από την κοιλάδα του Λίγηρα συνοδεία εδεσμάτων και θα συζητήσουμε για το κρασί και τις γευστικές εμπειρίες.

Περισσότερα:

https://www.facebook.com/bientotwine?pnref=lhc

9-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι διατροφικές μου συνήθειες

09:30-11:00 & 11:30-13:00 | ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες αναθεωρούμε τις διατροφικές μας συνήθειες, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα γεύσεις και μυρωδιές της γαλλικής κουζίνας.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα ελληνικά και γαλλικά και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πληροφορίες-εγγραφές:

Υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας

Τηλ. 2310 821 231 (113)

Εmail: education@ift.gr

Απάντηση