LIFESTYLE

Αυτά είναι τα beauty brands με την μεγαλύτερη ιστορία!

Η ομορφιά δεν είναι trend, η ομορφιά είναι πράγμα που απασχολεί γυναίκες και άνδρες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από πολύ νωρίς λοιπόν, δημιουργήθηκαν εταιρίες που έβαλαν στόχο να μας παρέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε όμορφες από την κορυφή ως και τα νύχια και για αυτές θα μιλήσουμε σήμερα. Για τις εταιρίες που δημιουργήθηκαν πολύ νωρίς, για τις εταιρίες που έφτιαξαν τα πρώτα εμπορικά προϊόντα, τα προϊόντα που χρησιμοποιούσε η μαμά σου, η γιαγιά σου και οι γυναίκες πολύ πριν από αυτές. Έχουμε και λέμε με χρονολογική σειρά…

Kiehl’s, 1851
Η Kiehl’s είναι ένα Βrand που έφτασε σε εμάς από την Αμειρκή και συγκεκριμένα από ένα πολύ μικρό φαρμακείο. Σύντομα λατρεύτηκε και μέχρι σήμερα μας χαρίζει πρωτοποριακές φόρμουλα για άνδρες και γυναίκες.

Vaseline, 1870
Η βαζελίνη ανακαλύφθηκε από τον χημικό Robert Chesebrough σε ένα ταξίδι του στα μέσα του 1800. Οι εργάτες τη χρησιμοποιούσαν για τα κοψίματα και τις πληγές του και στο εργαστήριό του μετατράπηκε σε βαζελίνη.

 

Shiseido, 1872
Η μάρκα ξεκίνησε από ένα φαρμακείο στο Τόκυο και το 1897 δημιούργησε το πρώτο προϊόν για το προσωπο, το Eudermine που είαι διαθέσιμο ως και σήμερα.

Penhaligon’s, 1872
Δίπλα στο μπαρμπέρικο Penhalogon’s υπήσχε ένα τουρκικό χαμάμ και οι μυρωδιές από αυτό ενέπνευσαν το πρώτο άρωμα του brand που λέγεται Hammam Bouquet. Υπάρχει ακόμα και πωλείται με την ίδια κόκκινη κορδέλα

L’Oréal Paris, 1909
Ο κολοσσός της ομορφιάς έκανε το ντεμπούτο του με μια βαφή που δημιούργησε ο Γάλλος χημικός Eugene Schueller που είχε σαν στόχο να αντικαταστήσει την χένα.

Elizabeth Arden, 1910
Η Elizabeth Arden άνοιξε το πρώτο της spa (το spa mε την κόκκινη πόρτα) στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, τα θρυλικά της προϊόντα πωλούνται ακόμα με την eight hour cream να αποτελεί σταθερό best seller.

Nivea, 1911
H θρυλική κρέμα έχει παραμείνει πιστή στην φόρμουλά της παρ᾽όλο που αρχικά, το μπουκάλι ήταν κίτρινο! Σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο beauty προϊόν!

Απάντηση