ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου στον Δήμο Βέροιας..Ο πρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ “αδειάζει” τον Γ. Σοφιανίδη

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στον Δήμο Βέροιας όπου οι επιστολές εάν στέλνονταν με τον ΕΛΤΑ θα είχε ”πλουτίσει”.

Η αρχή έγινε με την επιστολή του Γιώργου Κάκκαρη προς τον Δήμαρχο,για την συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη και για την δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου.

Στην επιστολή του εκείνη ο Γιώργος Κάκκαρης κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση από την πλευρά της ΚΕΠΑ προς τους τοπικούς συλλόγους,όπου για την παραχώρηση του χώρου ζητείται αντίτιμο.

Στην επιστολή του Γιώργου Κάκκαρη απάντησε ο  πρώην πρόεδρο της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης.ο οποίος θέλησε να τον  διαψεύσει επικαλούμενος δωρεάν παραχώρηση στον σύλλογο του ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

Τον Γιώργο Σοφιανίδη όμως διαψεύδει με επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Καρολίδης.

Η επιστολή Καρολίδη:

Αγαπητέ φίλε Γιώργο Σοφιανίδη, θα μου επιτρέψεις σ’ αυτή την επιστολή μου να απευθυνθώ στον Αντιδήμαρχο και πρώην Πρόεδρο της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας κύριο Σοφιανίδη Γεώργιο, με αφορμή την επιστολή-απάντηση του κυρίου Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Κάκαρη Γεώργιο.

Στη συγκεκριμένη απάντηση αναφέρετε κύριε Αντιδήμαρχε τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” Βέροιας στον οποίο είμαι μέλος πάνω από μια εικοσιπεντατία και πρόεδρος, με τη στήριξη των μελών του, τα τελευταία χρόνια. Στην ιστορία αλλά και τη δράση του Συλλόγου δεν θα αναφερθώ τώρα, αλλά νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να το κάνω, για να μάθετε όλοι τι Πολιτιστική δουλειά παράγεται στον “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” με χρήματα των μελών του και χωρίς καμία οικονομική ή άλλη βοήθεια από την Κεντρική ή την Τοπική Διοίκηση.

Σας θυμίζω λοιπόν, όπως πολύ καλά ξέρετε, ότι στον “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” τα δυόμιση τελευταία χρόνια που ήσασταν εσείς Πρόεδρος στην ΚΕΠΑ, (όχι ότι πριν ήταν καλύτερα), έχει παραχωρηθεί δύο φορές όλο και όλο Δημοτικός Χώρος. Συγκεκριμένα το Θερινό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”. Μία τον Ιούνιο του 2016 και μία τον Ιούνιο του 2017, και αυτό μετά από παρέμβαση τρίτου ατόμου. Επίσης χρησιμοποιήσαμε ένα απόγευμα για μία πρόβα το αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου που βρίσκεται στον Προμηθέα. ( Τον Ιούνιο του 2017 δεν ήσασταν εσείς Πρόεδρος της ΚΕΠΑ ). Ο Σύλλογος έχει πολλές δραστηριότητες και φυσικά χρειάστηκε να ζητήσουμε (όχι δωρεάν) Δημοτικούς Χώρους για να πραγματοποιήσουμε Εκδηλώσεις μας, αλλά ή δε μας απαντούσαν καθόλου στις αιτήσεις μας ή μας παραχωρούσαν κάποιο χώρο σε άσχετη ημερομηνία και με υψηλό κόστος. Έτσι αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε ιδιωτικούς χώρους στη Βέροια, αλλά και σε άλλους Δήμους, που μας δέχτηκαν ευχάριστα, για να παρουσιάσουμε τις δουλειές μας. Νομίζω λοιπόν πως το παράδειγμά σας ήταν τουλάχιστον ατυχές. Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον για όλους να δίνατε στη δημοσιότητα ποιος έχει χρησιμοποιήσει τους Δημοτικούς Χώρους και τι αντίτιμο πλήρωσε. (Ξέρω ότι υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά αυτή είναι η εύκολη απάντηση)

Η Εβδομάδα Θεάτρου κύριε Αντιδήμαρχε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, δεν έγινε με επαγγελματίες, όπως λέτε, αλλά με μαθητές μιας ιδιωτικής σχολής θεάτρου των Αθηνών. Γιατί άραγε; Στις τρεις παραστάσεις που μπόρεσα να παρακολουθήσω ήταν όλοι και όλοι δέκα θεατές (οι ίδιοι κάθε μέρα) και από την ΚΕΠΑ μόνο η κυρία Καραγιαννίδου. Τα συμπεράσματα του κόσμου.

Βλέπω ότι με μεγάλη αγωνία αλλά και πάθος υποστηρίζετε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουνε Πολιτισμό, λέγοντας ότι έχουν πολλά έξοδα και για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις παραγωγές τους, παραχωρείτε τους χώρους του Δήμου μας δωρεάν. Πολύ καλά κάνετε από την πλευρά σας, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε. Δεν δείχνετε όμως την ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον για το πώς θα επιβιώσουν οι Σύλλογοι του Δήμου σας τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετείτε από τη θέση που σας έστειλαν. Αντίθετα λέτε πως οι χώροι έχουν υψηλά λειτουργικά έξοδα και πρέπει να καλυφθούν από το υπερβολικό, πολλές φορές, ενοίκιο που ζητάτε να πληρώσουν. Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα;

Κύριε Αντιδήμαρχε πρέπει ίσως να δείτε με διαφορετικό μάτι κάποια πράγματα και ίσως τότε δείτε κάτι από αυτό που βλέπουμε όλοι εμείς που προσπαθούμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια του Πολιτιστικούς Συλλόγους ανοιχτούς. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε κοντά μας. Μακριά από άλλους άσχημους δρόμους. Ακόμη και ένα άτομο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε εμείς θα ήμαστε ευτυχισμένοι. Εάν θέλετε να μας εκμεταλλευτείτε ξέρετε που θα μας βρείτε. Συγνώμη εάν σας κούρασα αλλά αναφέρω μόνο γεγονότα.

Φίλε Γιώργο η Θεατρική μας ομάδα θα κάνει πρεμιέρα με τη νέα της παραγωγή «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ» των Α. Σακελλάριου-Χ. Γιαννακόπουλου στις 22 Ιουλίου 2017 στις Πρέσπες.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Απάντηση