ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΕΔ: 20.000 ανέργους αφορά το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Πρώτη Πρόσληψη», που αφορά 20.000 ανέργους, μίλησε η διοικητής του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς επιχειρηματίες να προσλάβουν προσωπικό στις επιχειρήσεις τους.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι αυτοαπασχολούμενοι νέοι και επιχειρήσεις νέων έως και 35 ετών, που δεν έχουν στο παρελθόν προχωρήσει σε κάποια πρόσληψη, εξού και το όνομα του προγράμματος.

Η κ. Καραμεσίνη ενημέρωσε πως το πρόγραμμα θα έχει 18μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 29 ετών και 12μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 30 ετών και άνω, ενώ ο ΟΑΕΔ θα παρέχει το 50% του μισθολογικού και μη κόστους, με ανώτατο μηναίο όριο επιχορήγησης τα 500 ευρώ.

Προϋπόθεση είναι όσοι ενδιαφέρονται για πρόσληψη να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Οργανισμού από αύριο, Τετάρτη, και το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μονίμως. Εντός του έτους αναμένονται ακόμη τρία προγράμματα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Απάντηση