OIKONOMIKAΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παράταση πληρωμής τελών κυκλοφορίας μέχρι 2 Ιανουαρίου 2018

«Ο κόσμος το’χει τούμπανο και το ΥΠΟΙΚ κρυφό καμάρι»- Οι τράπεζες ανακοίνωσαν παράταση ενώ η υφυπουργός Οικονομικών αγνοεί τι μέλλει γενέσθαι
Περιθώριο άλλες 4 ημέρες, μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου που είναι επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την λήξη της διορίας για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (η οποία τυπικά λήγει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου) θα έχουν τελικά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να πληρώσουν χωρίς να επωμιστούν τα βαρύ πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία.

Την ενημέρωση αυτή την έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όχι όμως στους πολίτες αλλά στις τράπεζες, οι οποίες πληροφορούν τους πολίτες πως προβλέπεται παράταση τεσσάρων ημερών. Και αυτό, παρότι το μεσημέρι σε συνέντευξή της στον Real FM η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ερωτήθη αλλά απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για τον αν θα παραταθεί ή όχι η σχετική διορία.

Στην πράξη πάντως, οι τράπεζες γνώριζαν από το πρωί και έδιναν και σχετική πληροφόρηση στους πελάτες τους, ότι «μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο Οικονομικών» η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας του οικονομικού έτους  2018 παρατείνεται μέχρι την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018.
Από το υπουργείο Οικονομικών εξηγούσαν εκ των υστέρων ότι δεν πρόκειται για «παράταση» αλλά για αυτόματη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας επειδή πέφτει σε αργία Κυριακής. Ωστόσο και προ ημερών που είχε ερωτηθεί σχετικά το υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε την ίδια απάντηση, προφανώς για να πιεστούν οι υπόχρεοι να πληρώσουν το ταχύτερο τα τέλη μέχρι την Παρασκευή. Και αυτό  μάλιστα παρότι, όπως επεσήμανε το protothema.gr από το περασμένο Σάββατο, ο Αστικός Κώδικας προβλέπει την μεταφορά των προθεσμιών που λήγουν σε ημέρα αργίας, στην επόμενη εργάσιμη.

Διευκρινίζεται πάντως ότι οι υπόλοιπες διορίες που λήγουν κανονικά αύριο, όπως για πληρωμή δόσεων, ΕΝΦΙΑ κλπ δεν μεταφέρονται.

Απάντηση