ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ,και τον Πρόεδρό της, κ. Γιάννη Παναγόπουλο

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και βουλευτή Επικρατείας, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, την πέμπτη επίσκεψή τους, στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

 

Στη συνάντηση εργασίας, που είχαν με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, υπό τον Πρόεδρό της, κ. Γιάννη Παναγόπουλο, συζητήθηκαν:

 

1ον: Η ανάγκη για την άμεση παραγωγική ανασυγκρότηση, επανεκκίνηση και βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η προσαρμογή του παραγωγικού μοντέλου στις διεθνείς εξελίξεις. Ο ρόλος – κλειδί του συντελεστή εργασία και της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητάς του και ο σεβασμός στο ρόλο των κοινωνικών εταίρων.

 

2ον: Η ανάγκη για εύρωστα δημόσια οικονομικά και διατηρήσιμη δημοσιονομική σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και το ζήτημα των υψηλών δημοσιονομικών στόχων στους οποίους έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, καθώς και τα νέα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν πρόσφατα με τη μείωση τόσο του αφορολόγητου ορίου όσο και των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και η διατήρησή τους για πολλά χρόνια υπονομεύει την αναπτυξιακή δυναμική και την αύξηση της απασχόλησης.

 

3ον: Η ανάγκη για εναρμόνιση της ζήτησης με την προσφορά εργασίας, για ενίσχυση του ρόλου της κοινωνικής οικονομίας καθώς και για ενεργητικές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, της επανένταξης και της δημιουργίας ενός ισχυρού διχτυού ασφαλείας.

 

Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τη συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας και την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων τους, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής και πέραν των Μνημονίων για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.

 

Απάντηση