ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Α.Βεσυρόπουλος:«Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών»

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
• 4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
• Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Μια νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».

Απάντηση