ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μανταλένα Παπαδοπούλου:«Αυτοί που λεηλάτησαν τον τόπο, μιλούν σήμερα για ήθος και για ύφος»

Για την πορεία της οικονομίας:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι με τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου είναι πλέον ορατή η οδός προς την ανάπτυξη και προς την έξοδο από την επιτροπεία καθώς επίσης και η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Θεωρώ ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί το δημόσιο διάλογο είναι με ποιο τρόπο η ανάπτυξη θα έχει συνεχώς θετικό ρυθμό και τα επόμενα χρόνια, μετά τη λήξη του προγράμματος. Όλα δείχνουν ότι στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής, της μεταποίησης και των εξαγωγών γίνονται βήματα. Είναι ενθαρρυντικό επίσης ότι δείχνουν κάποια αύξηση τα νούμερα στον τομέα της εργασίας. Δεν λέμε ότι λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας αλλά ότι γίνονται βήματα και φέρνουν αποτέλεσμα. Όπως για παράδειγμα, μετά τη συμφωνία για πρώτη φορά τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο επίπεδο του 2009, η εικόνα του Χρηματιστηρίου δείχνει ότι τα πράγματα σταθεροποιούνται και ο διεθνής οίκος Moody’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. Αυτό, λοιπόν, που θα ‘πρεπε να συζητείται είναι με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση – αυτό είναι το εθνικό ζητούμενο.

Από τη στιγμή που στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και σε κάποια άλλα κόμματα δεν τους βγήκε το αφήγημα της καταστροφολογίας και των εκλογών, αναγκάζονται να εφεύρουν ένα νέο αφήγημα.

Για την υπόθεση του ναρκωπλοίου NOOR1:
Υπάρχει μια νοοτροπία που λέει ότι «αν βλέπεις κάτι στρεβλό, αν βλέπεις κάτι παράνομο, καλύτερα κάνε πίσω μην μπλέξεις». Γιατί εγκαλείται ο ΥΕΘΑ και Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; Γιατί δεν φοβήθηκε μήπως μπλέξει; Ο ΥΕΘΑ λειτούργησε νομίμως. Από τη στιγμή που ένας πολίτης θέλει να καταγγείλει κάποια πράγματα και απευθύνεται σε έναν πολιτικό, ο πολιτικός απευθύνεται στη Δικαιοσύνη, όπως και έκανε.

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε μια στρατηγική που και πάλι δεν θα της βγει: να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα της οικονομίας και να ταυτιστεί με κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα. Εδώ πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, το ζήτημα των ναρκωτικών. Η Ν.Δ. θυμήθηκε σήμερα την υπόθεση Noor 1. Το θέμα με το Noor1 είναι και ζήτημα εθνικής ασφαλείας, το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει και άλλες προεκτάσεις οι οποίες αναλύονται διεθνώς.

Ένας από τους στόχους που έθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πέραν της διαχείρισης των οικονομικών, είναι και η αντιμετώπιση των ζητημάτων διαπλοκής και διαφθοράς και το πώς να αποκατασταθεί η έννοια του κράτους που διέλυσαν τα κόμματα του χθες που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο. Κι επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγεται πάρα πολύ συχνά στη δημόσια συζήτηση το θέμα του ήθους και του ύφους, για κάποιους το ήθος μετριέται με το λόγο και τον τρόπο που εκφράζεται κανείς, για κάποιους άλλους το ήθος μετριέται με τις πράξεις και με τα έργα. Οι πολιτικοί που λεηλάτησαν τον τόπο, έδεσαν τη χώρα σιδηροδέσμια, ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς τόσο βαθιά και πλούτισαν σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, μιλούν σήμερα για ήθος και για ύφος. Πρόκειται για την πολιτική αλητεία του χθες. Είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους για όσα έκαναν και κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Και σε μια χρονική περίοδο που η Τουρκία ψάχνει την ευκαιρία να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο στοχοποιούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, φτάνοντας στο σημείο να τον κατηγορούν ακόμη και για τις πτήσεις με τα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Απάντηση