ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑ

ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας:Τριήμερη εξόρμηση σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Καβάλα

Ένα πανέμορφο ταξίδι που μας χάρισε σπουδαίες αναμνήσεις, στιγμές αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες έφτασε χθες Μ.Δευτέρα 10/04/2017 στο τέλος του.

Η Ακαδημία Άθλος τηρώντας και φέτος την αγαπημένη συνήθεια της τριήμερης εξόρμησης των μελών της ( αθλητές-προπονητές και γονείς )ταξίδεψε φέτος στην αξεπέραστης ομορφιάς τοποθεσία της Αν.Μακεδονίας και Θράκης. Στην αποστολή συμμετείχαν τέσσερα αγωνιστικά τμήματα το Προμίνι (γενν.2005-06),το Προπαιδικό ( 2003-04),το Παιδικό και το Μίνι Κοριτσιών.Το Σάββατο 9/4 η αποστολή αναχώρησε από την Αλεξάνδρεια και κατέλυσε στο ξενοδοχείο Ξανθίππειον της ακριτικής Ξάνθης .Το απόγευμα της ίδιας μέρας αγωνίστηκε με την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης στο εντυπωσιακό κλειστό γυμναστήριο Φίλιππος Αμοιρίδης. Στη συνέχεια όλη η αποστολή δείπνησε και διασκέδασε με τη συνοδεία ζωντανής μουσική στο φημισμένο, με μοναδική θέα όλη την πόλη της Ξάνθης, ρεστοράν «Ξανθίππη».

Την επομένη το πρωί ( Κυριακή 10/4 ) η Ακαδημία Άθλος ταξίδεψε ως την γειτονική Κομοτηνή όπου και αντιμετώπισε τις αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες του ΓΑΣ Κομοτηνής .Οι αθλητές και των δυο ομάδων έδωσαν σπουδαίες μάχες και όλα τα παιχνίδια, πλην αυτό των κοριτσιών που ο Άθλος επικράτησε με μεγαλύτερη άνεση, κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Μετά το πέρας των αγώνων οι αθλητές και οι συνοδοί της Ακαδημίας Άθλος επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι του Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος που η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι  χτισμένο πάνω στη θάλασσα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη της Ξάνθης από το μέλος του Λεύκιππου και γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου της Ξάνθης κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη .Έτσι παιδιά και μεγαλύτεροι γνώρισαν από πρώτο χέρι τις όμορφες γειτονιές με τα εντυπωσιακά κτίσματα και άκουσαν σπουδαίες αφηγήσεις που αφορούν την ιστορία της παλιάς πόλης.

Τη Μ.Δευτέρα το πρωί η ομάδα του Άθλου, αφού πήρε το δρόμο της επιστροφής, έκανε στάση στη Καβάλα για να αγωνιστεί με τα πολύ δυνατά τμήματα της Ένωσης Καβάλας (το ανδρικό της τμήμα αγωνίζεται στην Α2 και πέρσι στην Α1 εθνική κατηγορία).

Παρόλη την κούραση που ήταν πλέον εμφανής στην προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών του Άθλου από τα συνεχή παιχνίδια του τριημέρου ,αγωνίστηκαν με σθένος απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και διεκδίκησαν ως το τέλος τη νίκη.

Μετά το τέλος των αγώνων και την απαραίτητη στάση για φαγητό η αποστολή του Άθλου έφθασε στην Αλεξάνδρεια στις 18.30 το απόγευμα με γεμάτες τις μπαταρίες από σπουδαίους αγώνες και αξέχαστες εικόνες από το πανέμορφο ταξίδι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι των συλλόγων που μας φιλοξένησαν έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη δυναμική της Ακαδημίας του Άθλου Αλεξάνδρειας και από τον τρόπο παιχνιδιού των  αθλητών της . Επίσης στο περιθώριο των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν  από τα επιτελεία των ομάδων  ανταλλαγές απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα λειτουργίας και διαχείρισης τμημάτων αναπτυξιακών ηλικιών.

Είναι γεγονός ότι η Ακαδημία Άθλος καθιερώνεται πλέον στην ελίτ των Ακαδημιών Μπάσκετ σε Πανελλήνιο επίπεδο και ταυτόχρονα γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας και της περιοχής μας γενικότερα.

Ο Α.Σ. Άθλος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί για το υπέροχο αυτό ταξίδι τους αθλητές και τις αθλήτριες του που έδωσαν για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους τόσο στο αθλητικό όσο και στο πολιτιστικό επίπεδο ,τους γονείς που μας εμπιστεύονται και στηρίζουν όλες τις δραστηριότητες της Ακαδημίας, τους συλλόγους και τους υπευθύνους τους που μας υποδέχθηκαν στις πόλεις τους και μας διευκόλυναν σε κάθε μας δραστηριότητα: τον Λεύκιππο Ξάνθης, τον ΓΑΣ Κομοτηνής και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Ο Α.Σ. Άθλος Αλεξάνδρειας, πιστός στη φιλοσοφία του ότι ο Αθλητισμός και η Καλαθοσφαίριση θα πρέπει στις μικρές ηλικίες να συνδυάζονται με τον πολιτισμό και την πολύπλευρη εκπαίδευση των παιδιών, θα συνεχίσει να προσφέρει στη νεολαία της περιοχής μας προς αυτή τη κατεύθυνση δίνοντάς τους εικόνες και εφόδια για το μεγάλο ταξίδι της ζωής που βρίσκεται μπροστά τους.

17861765_1406117712783019_7505669552445300880_n 17862510_1406115002783290_5866635451670064507_n DSC_0576

DSC_0576

 

 

 

Απάντηση