ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον «αέρα» ο τελικός του Κυπέλλου: Στην ΕΠΟ η τελική απόφαση

Στις 4 τα ξημερώματα το υφυπουργείο Αθλητισμού πήρε πίσω την απόφαση αναβολής και δίνει λίγες ώρες στην ΕΠΟ για να λύσει το θέμα με τα εισιτήρια – Προτάθηκε μέχρι και να μπουν λευκά αυτοκόλλητα και πάνω τους να αναγραφούν θέσεις και διαζώματα

Μια τελευταία ευκαιρία να διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος έδωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού στην ΕΠΟ τα ξημερώματα της Παρασκευής δίνοντας της μερικές ώρες προκειμένου να δείξει ότι πληρούνται οι όροι για την ασφαλή και νόμιμη διεξαγωγή του τελικού.

Αν και το βράδυ της Πέμπτης η απόφαση για αναβολή του τελικού ήταν ειλημμένη, μετά από πολύωρη σύσκεψη αποφασίστηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού ότι η ΕΠΟ θα είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση προκειμένου να μην επαναληφθεί το φιάσκο της περσινής χρονιάς.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είχαν να κάνουν αφενός με τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων που δεν είχαν τυπωμένα πάνω τους ούτε συγκεκριμένη θέση, ούτε σειρά κάτι που απαγορεύεται και αφετέρου με ζητήματα ασφαλείας καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το www.protothema.gr έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε τεράστιος κίνδυνος να προκύψει συνύπαρξη των οπαδών των δύο ομάδων στο κάτω διάζωμα του Σταδίου, το οποίο βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι εύκολα προσβάσιμο από παντού!

Δυστυχώς όπως και πέρσι (και πάλι για λόγους ασφαλείας και όχι μόνο) ο τελικός του Κυπέλλου, που σε όλες τις χώρες είναι μια γιορτή, εξελίσσεται σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο με την Κυβέρνηση, αλλά και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η ΕΠΟ για την επιλογή ενός ακατάλληλου γηπέδου και η Πολιτεία για την καθυστερημένη αντίδραση της…

Η ανακοίνωση που δίνει ελπίδες για τη διεξαγωγή του τελικού εκδόθηκε στις 4 τα ξημερώματα με το υφυπουργείο Αθλητισμού να υποστηρίζει ότι αναμένει την τελική πρόταση από την ΕΠΟ «η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου».

Κατά πληροφορίες προηγήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός το Σάββατο όπως, δηλαδή, είχε προγραμματιστεί, ενώ για τα εισιτήρια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε μέχρι και πρόταση να μπουν επάνω τους λευκά αυτοκόλλητα στα οποία χειροκίνητα να γραφτεί ο αριθμός της θέσης και του διαζώματος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Πλέον όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ΕΠΟ που θα λάβει την τελική απόφαση τις επόμενες ώρες.

Απάντηση