ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα «μαύρη σελίδα» μετά τα έκτροπα στο Πανθεσσαλικό. Έπαιξαν ξύλο οι παίκτες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (video γκολ και επεισόδια)

Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ στο 55′ με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Μπεργκ από το 10′ – Όλα ξεκίνησαν από την κλωτσιά του Κρέσπο στα χέρια του Στιλ – Στο νοσοκομείο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, η γνωμάτευση του γιατρού – Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τους «πράσινους»

Μετά τη μαύρη μέρα του Πανθεσσαλικού, το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στο πολλαπλά λαβωμένο κορμί του!

Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play off Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε άδοξα στο 55ο λεπτό του, με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού (Μπέργκ 10’) και τις δύο ομάδες να παίζουν με 10 παίκτες (Βλαχοδήμος 20’ απευθείας κόκκινη, Ουάρντα 51’ 2η κίτρινη) καθώς τραυματίστηκε από αντικείμενο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς.

Το γήπεδο έμοιαζε με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και το… μπαμ έγινε στο 55’! Αφορμή η ανοησία του Κρέσπο και αιτία η απίστευτη βλακεία οπαδού του Παναθηναϊκού που έστειλε στο νοσοκομείο τον Βλάνταν Ίβιτς.

Στο 55ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ προέκυψε σύγχυση με τον Στιλ να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ Κρέσπο προσπάθησε να του την κλέψει κλωτσώντας όμως τα χέρια του.

Αυτό ήταν! Ο Μπεργκ άρπαξε από τον γιακά τον Ισπανό και οι δύο έγιναν αίφνης πρωταγωνιστές του… fight club, με άλλους δέκα παίκτες των δύο ομάδων να είναι από πάνω τους και τον διαιτητή Κομίνη με τους βοηθούς του να έχουν πάρει θέση και να καταγράφουν ποιος χτυπά ποιόν.

Το συγκεκριμένο σκηνικό κράτησε 2-3 λεπτά και τη στιγμή που όλοι περιμέναμε να δούμε σε ποιους θα βγάλει κάρτες ο Κομίνης, ο Βλάνταν Ίβιτς κινούμενος μπροστά από τον πάγκο του δέχθηκε ένα κουτάκι μπύρας στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος.

Ξαφνικά το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον κόσμο, τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον προπονητή τους, ο οποίος μετά από λίγο οδηγήθηκε στα αποδυτήρια.

Όταν διεκόπη ο αγώνας το ρολόι έδειχνε 21:45 και στις 21:57 ο διαιτητής Κομίνης πήρε τους βοηθούς του και αποχώρησε για τα αποδυτήρια όπου άρχισαν οι επαφές με τους παρατηρητές και τους εκπροσώπους των δύο ομάδων.

Ο Κομίνης ζητούσε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια, ο Παναθηναϊκός έδινε τις εγγυήσεις, αλλά στον ΠΑΟΚ ήταν ανένδοτοι καθώς στις 22:17 ο Βλάνταν Ίβιτς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στις 22:30 φάνηκε ότι υπήρχε διάθεση από την πλευρά των διαιτητών να συνεχιστεί ο αγώνας, ωστόσο από τον ΠΑΟΚ ήταν ανένδοτοι και τελικά λίγο μετά τις 23:00 επιβεβαιώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Ο γιατρός της αναμέτρησης στην έκθεση του ανέφερε πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε θλαστικό επιφανειακό τραύμα και πως ο ίδιος ανέφερε πως ζαλιζόταν κι εκεί κάπου τελείωσε οριστικά το ματς με τους διαιτητές να αποβάλλουν τους Σάκχοφ, Κουλιμπαλί (χτύπησε ο ένας τον άλλον την ώρα της συμπλοκής) και με κίτρινη τους Κρέσπο, Μπέργκ.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά η οριστική διακοπή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό; Με μία λέξη: Καταστροφή!

Οι πράσινοι μέχρι το 55’ είχαν την 1η θέση στη βαθμολογία των play off, αλλά πλέον χάνουν τον αγώνα στα χαρτιά (ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 0-3 και περνά αυτός πρώτος) και κινδυνεύει σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου θα τιμωρηθεί με -3 βαθμούς από τη βαθμολογία των play offs, με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα, με 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας του και με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο!

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 3β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:
«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».

Φυσικά το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν τελείωσε εδώ, καθώς το τρίτο (αλλά και το τέταρτο ημίχρονο καθώς θα προκύψουν και εφέσεις) θα παιχθεί στις αίθουσες των αθλητικών δικαστηρίων εκεί όπου συνήθως γίνονται πιο… ενδιαφέρουσες μάχες απ’ ότι στους αγωνιστικούς χώρους.

 

Απάντηση