ΑΓΡΟΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαμαρτυρία των Γάλλων αγροτών για την απαγόρευση του Glyphosate

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνος

Το ποτήρι ξεχείλισε για τους Γάλλους αγρότες, που διαμαρτυρήθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για την απαγόρευση του glyphosate…

H απαγόρευση της δραστικής ουσίας Glyphosate (πιο γνωστό σε μας, με την εμπορική ονομασία Round up), που χρησιμοποιείται ως ζιζανιοκτόνο στη γεωργία, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε σχέση με όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν τους αγρότες, σύμφωνα με τη διαμαρτυρία της 22ας Σεπτεμβρίου από τις οργανώσεις JA (νέοι αγρότες) και FDSEA (γαλλική ομοσπονδία αγροτών).

Πολλά μέλη-οργανώσεις της ομοσπονδίας FDSEA και της Ένωσης Νέων Αγροτών JA από την περιοχή γύρω από το Παρίσι έφτασαν στις 22 Σεπτεμβρίου στα Ηλύσια Πεδία, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την απαγόρευση της χρήσης του Glyphosate.

Σε πλακάτ και αυτοκόλλητα έγραφαν “Ο Μακρόν σκοτώνει (τους αγρότες)”, ενώ είχαν γεμίσει το δοόστρωμα συμβολικά με μπάλες από άχυρο.

Ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών της περιοχής Ile-de-France West, Frédéric Arnoult, δήλωσε ότι «εδώ και μια εβδομάδα σκεφτόμαστε να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνο για το Glyphosate, αλλά και για την απαγόρευση των Νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων και άλλων αποφάσεων στα πλαίσια της ΚΑΠ”.

Το χώρο της συγκέντρωσης επισκέφθηκε ο υπουργός, Νικολά Ουλό, ο οποίος μίλησε για σταδιακή απαγόρευση της χρήσης του glyphosate και όχι άμεση διακοπή του.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των αγροτών συνάντησε την Audrey Bourolleau, σύμβουλο του προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν, επί γεωργικών θεμάτων.

Ως επίλογο, αγαπητοί φίλοι αγρότες, καταλαβαίνουμε όλοι μας τι έχει να γίνει, αν ξεκινήσει να ισχύει ένας τέτοιος νόμος απαγόρευσης χρήσης του Glyphosate και στην δική μας χώρα όπου η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη…

Δείτε εδώ

ΠΗΓΗ: agro24.gr

Απάντηση