ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτή είναι η υπόγεια Πόλη των Νεκρών. Θα αποτελέσει την «τελευταία κατοικία» για 22.000 ανθρώπους

Η Ιερουσαλήμ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Στο πέρασμα των αιώνων έχει περάσει από τα χέρια μεγάλων αυτοκρατοριών και είναι γεμάτη σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Κατέχει εμβληματική θέση στην ιστορία του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Την «παράδοση» αυτή φαίνεται πως θα συνεχίσει και στο μέλλον, καθώς στην πόλη βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα για την αντιμετώπιση έλλειψης χώρου ταφής των νεκρών. Το χρόνιο πρόβλημα πρόκειται να λυθεί με την κατασκευή μιας πραγματικής υπόγειας «Πόλης των Νεκρών», που αναμένεται να αποτελέσει την τελευταία κατοικία για 22.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Associated Press«, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν σήραγγες μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου κάτω από το κύριο νεκροταφείο της πόλης. Ο συγκεκριμένος «Κάτω Κόσμος» συνδέεται με το άνω νεκροταφείο  με έναν ανελκυστήρα που φτάνει σε βάθος 50 μέτρων.

«Είχαμε αυτή την ιδέα για να παρέχουμε μια λύση κάτω από το νεκροταφείο με ταφικές δομές. Δεν υπάρχει αρκετή γη και το εκμεταλλευόμαστε αυτό» ανέφερε ο Αρίκ Γκλαζέρ, διευθύνων σύμβουλος της «Rolzur Tunneling». Κατά τον Γκλαζέρ, το σχέδιο χρειάστηκε, μεταξύ άλλων, και έγκριση από τους ραβίνους, οι οποίοι τελικά το εκτίμησαν, καθώς παραπέμπει σε αρχαίες πρακτικές. «Ταφές τέτοιου τύπου υπήρχαν στα αρχαία χρόνια, 1.600 με 2.000 χρόνια πριν, και εμείς επαναφέραμε αυτή την πρακτική λόγω της έλλειψης χώρου» συνέχισε ο Γκλαζέρ.

Η Ιερουσαλήμ, εξαιτίας του πλούσιου ιστορικού της παρελθόντος της πόλης, είναι γεμάτη αρχαία μνημεία. Γι΄αυτό το λόγο οι εργασίες του υπόγειου νεκροταφείου γίνονται με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην προκληθούν ζημιές σε αρχαία ερείπια ή τάφους. Το κόστος κατασκευής υπογίζεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια και καλύπτεται από την εταιρεία «Chevra Kadisha» Η «Πόλη των Νεκρών», αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018….

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

Απάντηση