ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Fruitlogistica 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στη Fruitlogistica 2018, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στη Γερμανία από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018.

Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με 80 συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, καθώς και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κρήτης και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ).

Στο εθνικό περίπτερο λειτούργησε fruit bar στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά μέσα από τις εμπνευσμένες δημιουργίες των σεφ Γιάννη Ροδοκανάκη και Γιώργου Χατζόπουλου.

Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, κ. Χρήστος Ντοκομές, ο Γερμανός βουλευτής κ. Christian Goiny και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας και Κρήτης, κκ Γεώργιος Λαδόπουλος και Μανώλης Χνάρης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις με τους διακεκριμένους επισκέπτες καθώς και με τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Σχετικά με την έκθεση, ο κ. Ηλίας Αθανασίου αναφέρει: «Η χώρα μας είναι συνυφασμένη με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης. To 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές και στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε το θετικό momentum να αξιοποιηθεί περαιτέρω μέσω της υλοποίησης πολυποίκιλων δράσεων εξωστρέφειας. Η επιτυχημένη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Fruitlogistica αποτελεί μία από τις δράσεις του Enterprise Greece, που συντείνει στην ιδιαίτερη έμφαση που δίνουμε στον πολλά υποσχόμενο αγροτο-διατροφικό τομέα, με στόχο τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας .»

Η σημασία της Έκθεσης επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 76.000 προερχόμενοι από 130 χώρες, ενώ υπήρξαν συνολικά 3.077 Εκθέτες από 84 χώρες.

Οι Έλληνες εκθέτες στο σύνολό τους εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους με την Fruitlogistica στo Βερολίνο το 2018.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Απάντηση