OIKONOMIKAΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε λίγες μέρες η διάταξη των 120 δόσεων για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών, ανέφερε ο υφ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλος, στις 21 Δεκεμβρίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β. Κεγκέρογλου.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ισχύουν όσα αναφέρονται στην παράγραφο 21 του άρθρου 15 του ν. 4469/2017, δηλαδή:

 

“21. Ύστερα από αίτηση οφειλετών τους, οι οποίοι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου σύμφωνα με την περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 και την παράγραφο 5 του άρθρου 2 ή επειδή αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα, τα οποία αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με το ν. 4172/2013, αλλά δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, το Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορεί να προτείνουν σε αυτούς λύσεις ρύθμισης οφειλών ανάλογες με αυτές που αποδέχονται ή αντιπροτείνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του παρόντος. Με τις υπουργικές αποφάσεις των παραγράφων 14 και 20 μπορεί να εξειδικεύονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσας.”.

Πηγή: paseges.gr

Απάντηση