ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ευχαριστήριο για την ημερίδα με θέμα “Μιλάμε για το σύνδρομο Down” που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 21/3/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα “Μιλάμε για το σύνδρομο Down” που συνδιοργανώθηκε από το Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)  Αλεξάνδρειας.

Η ημερίδα είχε στόχο να φωτίσει το θέμα από διαφορετικές πλευρές, να διαλύσει μύθους και να αποκαταστήσει αλήθειες. Αρχικά η κ. Χατζησεβαστού Λουκίδου, Ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Κλινικής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ προσέγγισε το θέμα επιστημονικά και ενημέρωσε το κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις παγκόσμια. Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός Κ Τσελεμπή Άννα έδωσε μια άλλη οπτική στην ειδική αγωγή ενώ η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΔΗΦ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», κ Τσιφλίδου Ελισάβετ βασιζόμενη σε αληθινές ιστορίες ανθρώπων με τρισωμία 21, επέδειξε ότι τα άτομα με σύνδρομο Down θέλουν και μπορούν να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Κατόπιν οι διαιτολόγοι, κ Σκάκου Βασιλική & Κυρατσού Θεοδώρα εξήγησαν τις διατροφικές ανάγκες που σχετίζονται με το σύνδρομο, ενώ στο τέλος η συγγραφέας παραμυθιών κ Έπη Μίχη Ζέγγου μας διηγήθηκε με το δικό της τρόπο Το (πολύ ξεχωριστό) χρωμόσωμα 21. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο καθώς ωφελούμενοι και μαθητές με σύνδρομο Down από τις δύο δομές τραγούδησαν στη νοηματική.

Ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές, τους ανθρώπους από τον πολιτικό χώρο και την επιστημονική κοινότητα που παρακολούθησαν την ημερίδα ως φίλοι και όχι με την ιδιότητα τους, όλα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κάλυψαν την εκδήλωση, καθώς και όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε και μας στήριξε στην προσπάθεια μας αυτή.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!!

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

 

 

Απάντηση