ΦΥΣΗ & ΖΩΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

10 ζώα που μένουν πιστά στον σύντροφο τους μέχρι το τέλος!

Φροντίδα, αγάπη και ισότητα χαρακτηρίζουν τις σχέσεις τους

Αγαπησιάρικα ζώα μέχρι το τέλος! Δείτε ποια είναι αυτά.

Λευκοί κύκνοι: Αυτά τα πτηνά επιλέγουν έναν σύντροφο και είναι μαζί του για όλη τους τη ζωή, ενώ οι σχέσεις τους, χαρακτηρίζονται από την φιλιά, την φροντίδα προς τον άλλον, αλλά και τη συμπόνια.

Αετοί: Ο λόγος που επιλέχθηκε για εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, δεν είναι τυχαίος, αφού είναι ένα ζώο, πάρα πολύ πιστό.

Γίββωνες: Εκτός από τους ισχυρούς δεσμούς που αυτό το είδος αναπτύσσει με το ταίρι του, η ισότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις αυτών των ζώων.

Άλμπατρος: Το μυστικό στην σχέση αυτών των πτηνών, είναι τα μεγάλα ταξίδια του αρσενικού και οι ανόητοι, αλλά πολύ όμορφοι χοροί που κάνει το θηλυκό, όταν υποδέχεται το ταίρι του.

Λύκοι: Ο αρσενικός λύκος, φέρεται πολύ ευγενικά και τρυφερά στον θηλυκό και το μόνο που μπορεί να τους χωρίσει είναι ο θάνατος.

Κάστορες: Το θηλυκό έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην οικογένεια, γεγονός που ίσως τελικά να αποτελεί το μυστικό των μεγάλων σχέσεων, που τα ζώα αυτού του είδους, κάνουν.

Τρυγόνι: Στις περισσότερες φωτογραφίες, τα τρυγόνια εμφανίζονται δύο δύο και για αυτό, με την πάροδο των χρόνων, κατέληξαν σαν σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης, ενώ κατάφεραν να εμπνεύσουν ακόμα και τον Shakespeare, ο οποίος έγραψε το ποίημα «Ο Φοίνικας κι η Τρυγόνα».

Τυτώ: Αφού φροντίσει για έναν χρόνο το θηλυκό, το αρσενικό αυτό πτηνό, χτίζει φωλιά για εκείνο και του προτείνει να γίνουν ζευγάρι. Σε περίπτωση που το θηλυκό συμφωνήσει και το ζευγάρι αποκτήσει απογόνους, τότε το αρσενικό αναλαμβάνει την πλήρη φροντίδα και την ασφάλεια της οικογένειας του.

Αλεπούδες: Αν το ταίρι κάποιας αλεπούς πεθάνει, τότε εκείνη δεν ψάχνει για άλλο, με αποτέλεσμα να μένει μόνη της, στην υπόλοιπη ζωή της.

Πιγκουίνοι: Ζευγαρώνουν και μένουν μαζί με το ταίρι τους για πολλά χρόνια, ενώ κατά την περίοδο της επώασης, θηλυκό και αρσενικό συμμετέχουν εξίσου και ταΐζουν τα μικρά τους.

ΠΗΓΗ: E RADIO

 

Απάντηση