LIFESTYLEΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άκης Δείξιμος: Για τα μάτια μιας γυναίκας το “Αν υπάρχει παράδεισος” της Νατάσας Θεοδωρίδου και “δεν θα πήγαινα ποτέ στο survivor.”

Ο τραγουδιστής και συνθέτης  επιτυχημένων τραγουδιών Άκης Δείξιμος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “ΆΝΩ ΚΑΤΩ” και στη Δέσποινα Καρέκλα. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης (27/2/2018) ο δημιουργός συντονίστηκε στον avena fm και στο avena.gr και μίλησε για όλους και για όλα.

Προερχόμενος από μουσική οικογένεια καθώς ο θείος του και νονός του ήταν ο αείμνηστος Αντώνης Βαρδής είχε από μικρός ένα σπουδαίο πρότυπο που τον οδήγησε στο μονοπάτι της μουσικής. Βέβαια, πολύς κόσμος δεν γνώριζε την συγγένεια τους.

Από την παιδική ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική και αργότερα να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Με τον αδερφό του Κώστα Δόξα, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους άλλαξε το επώνυμό του, διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις και ο ένας συμβουλεύεται τον άλλον. Όπως είπε και ο τραγουδιστής ανταγωνισμός μεταξύ τους δεν υπάρχει. Ο ανταγωνισμός που πιθανότατα κάποιες στιγμές ένιωσε ο ένας για τον άλλον προήλθε επειδή το προκάλεσαν τρίτοι.

Ο δημιουργός έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου όπως για παράδειγμα με την Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Αντώνη Ρέμο, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Πασχάλη Τερζή, τον Χρήστο Δάντη, την Πέγκυ Ζήνα και δηλώνει ευχαριστημένος με την μέχρι σήμερα πορεία του νοιώθοντας ότι έχει να δώσει ακόμη πολλά.

Επίσης, όπως δήλωσε σε ηλικία 29 ετών στην “Ιερά Οδό” ο Πασχάλης Τερζής ήταν εκείνος που τον ανέδειξε στον κόσμο και στην τηλεόρασή και τον σύστησε πολλές φορές σαν ισάξιο τραγουδιστή του, την στιγμή που ο αδερφός του κυκλοφόρησε το πετυχημένο τραγούδι “έρωτας κλέφτης” και δημιουργήθηκε το πρόβλημα ότι όλοι τον είχαν περιορίσει στον ρόλο του παιδιού που κάνει φωνητικά και δεύτερες φωνές, χωρίς φυσικά ο ίδιος να το αρνείται ή να τον ενοχλεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γράψει μουσική είναι η καλή ψυχολογική του κατάσταση.

Η οικονομική κρίση κατά την γνώμη του έχει παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την έλλειψη πετυχημένων τραγουδιών σήμερα, γι’ αυτό οι καλλιτέχνες επιλέγουν τα “μεγάλα χαρτιά” να τους γράψουν ένα τραγούδι, δίνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Γιώργου Σαμπάνη.

Ακόμη, ήταν 4 χρόνια δάσκαλος φωνητικής στο X Faktor και 2 χρόνια στο The Voice και έμαθε πολλά από τα παιδιά που είχαν όνειρο την μουσική.

Για την εμφάνιση του στο πάρτι ένωσης μαχητών και διάσημων στο ριάλιτι επιβίωσης survivor δηλώνει πως ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία αλλά ο ίδιος δεν θα έμπαινε ποτέ εσκεμμένα σε μια τέτοια διαδικασία. Επιπλέον, χωρίς να θέλει να κατακρίνει κανέναν πιστεύει ότι οι συμμετέχοντες επιλέγουν τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά προϊόντα με σκοπό την αναγνωρισιμότητα και τα χρήματα.

Την μουσική των τραγουδιών “Αν υπάρχει παράδεισος” και “Εγώ να υποχωρώ” σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού, που ερμηνεύει η Νατάσα Θεοδωρίδου το 2001, τα έγραψε την ίδια στιγμή, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της τότε κοπέλας του. Παρόλα αυτά, οι δυο τους παραμένουν δυο καλοί φίλοι και σήμερα, αφού όπως πιστεύει ο ίδιος αν περάσει καιρός και υπάρχουν ευχάριστες αναμνήσεις  μπορεί ένας άντρας και μια γυναίκα να παραμείνουν φίλοι.

Απάντηση