ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Αρνίσιο ρολό γεμιστό & ζεστή πατατοσαλάτα

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο στο πρωτοχρονιάτικο, γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο.
Αρνίσιο μπουτάκι ρολό γεμιστό με σάλτσα πέστο και πιπεριά σερβιρισμένο με ζεστή πατατοσαλάτα. Ένα φαγητό με μια υπέροχη γεύση που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής750 γρ. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο
3 κοφτές κ.σ. πέστο βασιλικού
2 μεγάλες ή 3 μέτριες πιπεριές κόκκινες ψημένες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τις πατάτες:600 γρ. πατάτες baby πλυμένες και κομμένες στη μέση
1/3 φλ. τσαγιού αρακάς καταψυγμένος
1/3 φλ. τσαγιού μικρά κλαδάκια φρέσκο νεροκάρδαμο (ή φυλαράκια κάρδαμο)
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
70 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβετε τις πιπεριές σε φέτες και τις ψήνετε σε γκριλιέρα ή στο φούρνο σας μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Έχετε ζητήσει από το χασάπη σας να βγάλει το κόκκαλο από το μπούτι, να “χτυπήσει” το κρέας του για να πλατύνει και στενέψει ώστε να σας το προετοιμάσει για να το δέσετε σε ρολό.
Ανοίγετε το κρέας με το λίπος/πέτσα προς τα κάτω, κόβετε τα κομμάτια που προεξέχουν περιμετρικά και τα αφήνετε σε μπολ.  Το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, το αλείφετε με τη σάλτσα πέστο. Στρώνετε από πάνω τις ψημένες κόκκινες πιπεριές και από πάνω στρώνετε τα κομμάτια που προεξείχαν και κόψατε.
Ρολάρετε σφιχτά το ρολό και το δένετε με σπάγκο κουζίνας αφήνοντας 2 εκ. διαστήματα μεταξύ των σπάγκων. Το βουρτσίζετε με ελαιόλαδο το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς εξωτερικά και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί.
Για τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε στο ταψί περιμετρικά του αρνίσιου ρολού. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, δοκιμάζετε το κρέας και τις πατάτες και αν είναι ψημένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ ακόμα χωρίς το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα. Διαφορετικά το ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για όση ώρα απαιτείτε μέχρι να ψηθεί όπως το προτιμάτε.
Όταν είναι έτοιμο βγάζετε τις πατάτες από το ταψί και τις βάζετε σε μπολ. Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα, το σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο καλά και το αφήνετε για 10 λ να “ξεκουραστεί”.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τον αρακά για 3-4 λ σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μπολ να κρυώσουν. Ρίχνετε τον αρακά στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτετε τη φέτα θρυμματισμένη, το κάρδαμο, το δυόσμο, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Κόβετε με ένα ψαλίδι το σπάγκο από το ρολό, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με τη πατατοσαλάτα σας.

 

ΠΗΓΗ: SYNTAGES.GR

Απάντηση