ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου!!!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι  (150 γρ.) που φουσκώνει μόνο του*
4 αυγά
2 βανίλιες
3 μήλα (2 Golden και 1 Granny Smith)
2-3 κ.τ.σ. ζάχαρη
½ κ.τ.σ κανέλα
1 λεμόνι, χυμός
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω μια στρογγυλή φόρμα (26 cm) με αποσπώμενη βάση και την πασπαλίζω με ζάχαρη. Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω πρώτα στα τέσσερα κατόπιν σε φετούλες και τα τοποθετώ στη φόρμα. Ρίχνω τον μισό χυμό, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα, ρίχνω τα καρύδια και περιχύνω με το βούτυρο (το ζεσταίνω σε μπρικάκι μέχρι να λιώσει).

Χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό.

Αδειάζω τη σχετικά υγρή ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βγάζω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφαιρώ το τσέρκι και την αφήνω για λίγο σε σχάρα.

Τρώγεται ζεστή, χλυαρή, κρύα και ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.

TIP: *Αν δεν έχετε στο σπίτι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ούτε μπέικιγκ πάουντερ. Χρησιμοποίηστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεστε 1/2 κ.τ.γλ. μαγειρική σόδα αφού τη διαλύσετε στον χυμό του λεμονιού.

 

Πηγή: bostanistas.gr/

Απάντηση