ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πένες με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι

Τυρί: Κατίκι

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 – 3 εκ.
500 γρ. πένες (ή φαρφάλες ή ριγκατόνι)
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους*, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
80 ml λευκό, ξηρό κρασί
150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερός, τριμμένος
2 κουτ. Σούπας τυρί Κατίκι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
3. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
5. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών).
6. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
7. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
8. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Tip: Μανιτάρια πλευρώτους: Είδος μανιταριών με μπεζ απόχρωση, μαστιχωτή σάρκα και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση – στην ψητή τους εκδοχή η νοστιμιά τους θυμίζει σε πολλούς ψητό κρέας ή συκώτι. Τα βρίσκουμε και σε baby εκδοχή, αλλά και «φιλεταρισμένα», δηλ. καθαρισμένα από το σκληρό κοτσανάκι τους.

 

ΠΗΓΗ: cheeselovers.gr

Απάντηση