ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

θεσσαλινίκη:26, 27, 28/1 το 3ο Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδριο “Exploring Novel Medical Frontiers”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο 3ο Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή, με τίτλο “Exploring Novel Medical Frontiers”, που θα γίνει στις 26, 27, 28 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Το συνέδριο διοργανώνουν από κοινού το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ., η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. και το Εργαστήριο Νευροπληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα πραγματοποιηθεί με:

1. Ηλεκτρονική αναρτημένη ανακοίνωση (e–poster) με θέμα «Η επαγρύπνηση και επιδημιολογική διερεύνηση για την λύσσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Το γενικότερο συμπέρασμα της ανακοίνωσης, που θα παρουσιαστεί στους σύνεδρους, είναι ότι η  σωστή εφαρμογή των αλγορίθμων και η καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη και την προάσπιση της δημόσιας υγείας από την νόσο της λύσσας.

2. Εισήγηση για το έργο του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγήτρια είναι η συντονίστρια του Δικτύου Μαρία Σιδηροπούλου, ιατρός Δ.Υ. ΕΣΥ, η οποία συμμετέχει και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Η κ. Σιδηροπούλου θα παρουσιάσει στους συνέδρους και το κοινό την οργάνωση, τη λειτουργία και τους στόχους του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί μία καινοτόμα δράση η οποία εφαρμόζεται με ενιαίο και συντονισμένο τρόπο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

3. Με συμμετοχή σε Προεδρείο του Συνεδρίου της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνας Μπισμπινά.

 

Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής, Μεταναστευτικού και Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο οποίος έχει και εισήγηση με θέμα «Κρατικές Λειτουργίες και Ανθρωπιστική Επικουρία».

 

 

Απάντηση