ΗΜΑΘΙΑΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια: Κατά πλειοψηφία τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του ‘ό,τι μπορούμε’…

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα δύο θέματα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής.
Τα δύο θέματα αφορούσαν την “έγκριση ή μη τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2017” και την
“Ψήφιση ή μη α) Προϋπολογισμού και β) Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Βέροιας έτους 2017”
Η συνεδρίαση διήρκησε δύο ώρες περίπου και αναδείχθηκε σε μια πλήρη αποδοχή μοιρολατρίας απέναντι στις επιταγές της κεντρικής διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Βέροιας κλείνοντας την ομιλία του, παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός περιέχει “αυτά που μπορούμε κι όχι αυτά που θέλουμε”…

Ήδη με το “καλημέρα” καταγράφεται μια μείωση στα κονδύλια από τους κεντρικούς πόρους, της τάξης του 1.200.000 ευρώ που αφορά τα λεγόμενα “παρακρατηθέντα” τα οποία δεν υπάρχουν πλέον.

Η συνεδρίαση

Εισηγητές από την πλευρά της υπηρεσίας ήταν ο κ. Δαούλας και η κ. Γεωργιάδου, οι οποίοι, μετά την αρχική εισήγηση απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν σε υπηρεσιακά ζητήματα.

Ειδικοί αγορητές από πλευράς των παρατάξεων ορίστηκαν οι κ.κ. Καγκελίδης, Μαρκούλης και Μελιόπουλος, ενώ οι κ.κ. Μπέκης και Παπαγιάννης  περιορίστηκαν να πάρουν το λόγο με απλές τοποθετήσεις.

Σφυροκόπημα Μαρκούλη

Ο Αντώνης Μαρκούλης αποδείχθηκε ο πιο “διαβασμένος” και προετοιμασμένος για τα θέματα.
Πέρα από τα θέματα που έθεσε, άσκησε κριτική στην αιρετή διοίκηση του Δήμου, χαρακτηρίζοντας την πολιτική που εφαρμόζει ως “καταστροφική” και επισήμανε πως με όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν υπάρχει πολίτης που θα εμπιστευότανε στο Δήμο έστω ένα ευρώ.

¨Δεν σας εμπιστεύεται ο κόσμος”, είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ” γιατί δεν έχετε την ικανότητα, αλλά ούτε και προοπτική. Φέρεστε απέναντι στη κεντρική διοίκηση με τρόπο υποτακτικό”

Και κατέληξε λέγοντας “πρέπει να σοβαρευτείτε επιτέλους και ν’ αφήσετε τις ειρωνείες”….

Οι άλλες τοποθετήσεις

Ο κ. Μελιόπουλος έκανε – όπως είπε και ο ίδιος – μια γενική πολιτική κριτική στην οποία συμπεριέλαβε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

“Δεν γίνεται συζήτηση για να βρεθούν τρόποι ώστε να μεγαλώσει η “πίτα”, τόνισε ο κ. Παπαγιάννης.

“Δει δη χρημάτων” επανέλαβε ο Νίκος Μπέκης ο οποίος σημείωσε ότι “ήμασταν ενάντια στον γιγαντισμό που δημιούργησε ο “Καλλικράτης”  και στην αφαίμαξη πόρων”

“Δήμαρχοι και Δήμοι εξελίσσονται σε συνδιαχειριστές μιας γενικής μιζέριας”, τόνισε ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

Ο Αντώνης Καγκελίδης είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τα σημεία εκείνα που πρέπει να ψηφιστούν, όπως είναι τα προνοιακά επιδόματα και οι λειτουργικές δαπάνες, αλλά μόνο αυτά.

Η δωρεά Κούσιου

Η περίφημη “γέφυρα Κούσιου” και η δωρεά των αδερφών Κούσιου δε μπορούσε να μην αναφερθεί σε μια τέτοιου περιεχομένουν συνεδρίαση.

Μετά από αλλεπάλληλες αναφορές στο θέμα, ο Δήμαρχος Βέροιας είπε ότι πράγματα οι τραπεζικοί τόκοι πρέπει “κάποια στιγμή” να περάσουν στα έσοδα του Δήμου. Καμιά άλλη αναφορά για το θέμα, από κανέναν άλλον από τους έχοντες τη διοίκηση του Δήμου.

πηγή

Απάντηση