ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

“Κατάμεστη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας στην Γιορτή του Παιδικού Βιβλίου”

Για μια ολόκληρη εβδομάδα (Δευτέρα 27/3/17-Παρασκευή 31/3/17) και με μεγάλη  επιτυχία, γιορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου, γενέθλια μέρα του Hans Christian Andersen), στο τεράστιο αναγνωστήριο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Τριακόσιοι (300) περίπου μαθητές  – κατά την διάρκεια της εβδομάδας -με την συνοδεία εκπαιδευτικών και γονιών, επισκέφθηκαν την Δημοτική μας βιβλιοθήκη, εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας  με θέματα όπως  διατροφή, περιβάλλον, θέατρο.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Νάουσας με τις κυρίες Αντωνία Τσέου και Δήμητρα Σιφνιού, το ημερήσιο Γενικό Λύκειο  Δοξάτου Δράμας, το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, τα οποία και ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης   καθώς και για την συνεργασία  με την Εθνική μας Βιβλιοθήκη.

Κορυφαία εκδήλωση η παρουσίαση του βιβλίου  «Η κουκίδα, το στίγμα κι ο αέρας» του Γιώργου Κασαπίδη, με θέμα την αγάπη,  σε εικονογράφηση της Κατερίνας Βογιατζούλη, της οποίας τα πρωτότυπα έργα πλαισίωσαν την δράση.

Με την δραματοποίηση του  βιβλίου ασχολήθηκαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου με την δασκάλα τους κ. Μαρία Ζιακάκη, ενώ παραβρέθηκαν και οι Ε’ & Στ’  τάξεις του  συνοδεία του  Διευθυντή τους κ. Σωτήρη Σταμάτη, και των Ιωάννη Σουδία, Μελίνας Χαρατσιάρη.

Συμμετείχαν εξάλλου οι μαθητές  του  4ο Δημοτικού σχολείου με τον δ/ντή τους κ. Κώστα Κουκουσιάνο και τους δασκάλους Ζωή Λιόλιου, Χαρούλα Τσαρνούχα, Γιώτα Γιτοπούλου, Χρήστο Αργύρη, ομάδα των οποίων διασκεύασε ένα γνωστό τραγούδι και το προσάρμοσε στην γιορτή του βιβλίου, το ΥΦΑΔΙ και η κ. Ευγενία Ζάλιου, καθώς και το Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με τους εξαίρετους Σμαρώ Φραγγοπούλου (δ/ντρια), Όλγα Παυλίδου, Σωτήρη Μητσιάνη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Μαρία Σαρράκη, Σοφία Νάτσιου, Σοφία Κομελίδου, Κων/νο Αγγελίδη, Νικόλαο Μαϊδη.

Απάντηση