ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγγελος Τόλκας:Συναίνεση αντί διχόνοιας και Η ευθύνη των πολιτικών στελεχών

Συναίνεση αντί διχόνοιας.
Η μόνη επιλογή που υπάρχει σήμερα είναι αυτή της εθνικής συνεννόησης, χωρίς λαικισμούς, χωρίς διαίρεση της κοινωνίας, χωρίς να καλλιεργούμε το μίσος μιας κοινωνικής ομάδας έναντι άλλων, των πλούσιων κατά των φτωχών, των εργατών κατά των εργοδοτών, τη λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είμαστε όλοι επάνω στο ίδιο καράβι που επί τόσα χρόνια είναι σε θαλασσοταραχή και δεν λέει να απομακρυνθεί από τα βράχια, αντιθέτως ίσως το τιμόνι να στρέφεται τελευταία προς αυτά.

Νέος προοδευτικός πατριωτισμός
Η σημερινή έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας είναι η απεξάρτηση της χώρας από τα δάνεια.

Η ευθύνη των πολιτικών στελεχών
Σήμερα δεν ακούμε τίποτα από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου για αναπτυξιακές προτάσεις και προσπάθειες. Η δημόσια παρουσία των περισσότερων δυστυχώς εξαντλείται σε δημόσιες φωτογραφήσεις δίχως μάλιστα νόημα ή στόχευση. Μια πολιτική δημόσιων σχέσεων που δεν ακουμπάει τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα.
Εδώ μπορώ να θυμίσω και τις εξαγγελίες των τοπικών βουλευτών και στελεχών σύριζα για συντάξεις, μισθούς, σκίσιμο μνημονίων, τις υποσχέσεις για ίδρυση νέων κλινικών στα νοσοκομεία μας, για την αλλαγή των δήμων, για άνοιγμα συγχωνευμένων σχολείων και πολλά άλλα ωραία, εύκολα αλλά μάταια και μάλιστα εν γνώσει τους.

Η ευθύνη της προοδευτικής παράταξης.
Εμείς ο προοδευτικός χώρος οφείλουμε να μιλήσουμε για τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Ξεκάθαρα, με όποιο κόστος γιατί μετά δεν θα έχουμε καμία αξιοπιστία στην κοινωνία και κανένα λόγο ύπαρξης στον πολιτικό χάρτη. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να μπουν διαχωριστικές γραμμές. Και να επικρατήσει μια νέα πολιτική γενιά. Όχι μόνο ηλικιακή αλλά κυρίως με νέα πολιτικά χαρακτηριστικά. Έτσι όπως οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει τους πολιτικούς τους. Με στελέχη πρώτης γραμμής που δεν κουράστηκαν και δεν κούρασαν από την πολύχρονη υπουργική διακυβέρνηση της περιόδου του πλούτου και των ευρώ που υπήρχαν παντού έως το 2009. Γιατί σήμερα πρέπει να διαχειριστείς την ύφεση και να παράξεις πλούτο.

Απάντηση