LIFESTYLEΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκληρή και ειρωνική η απάντηση του Γιώργου Κάκκαρη στην ΜΕΝΤΑ ART EVENTS για την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στη Βέροια.

Πονάνε οι λέξεις;…(Ελεονώρα Ζουγανέλη)

Σε απάντηση της επιστολής της ΜΕΝΤΑ ART EVENTS (αν και δεν ασχολήθηκα με αυτήν) που εκπροσωπείται από την κυρία Μαρία Ιωάννου και αντιπαρερχόμενος το προσβλητικό-επιθετικό ύφος της για  το οποίο και  επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος, έχω να απαντήσω σε αυτήν και στο πανικόβλητο τοπικό ντουέτο («την χαμηλόβαθμη υπάλληλο» και τον «διαβολάκο που έβαλε πάλι την ουρά του») τα εξής :

Πρόθεση μου είναι να υπερασπίζομαι πρωτίστως τα συμφέροντα του δήμου της Βέροιας και όχι τα συμφέροντα οποιουδήποτε μάνατζερ ή καλλιτέχνη. Με αυτή τη λογική λοιπόν και ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν υπενθυμίζω στην κυρία Ιωάννου και στο πανικόβλητο τοπικό ντουέτο, το ιδιωτικό συμφωνητικό με αριθμό πρωτοκόλλου 743/6-8-15 με ΑΔΑ 69I3ΟΕΘΦ-2ΥΦ μεταξύ της ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας και της ίδιας εταιρείας που εκπροσωπεί η κ.Μαρία Ιωάννου στο οποίο προγραμματίστηκαν 2 συναυλίες η μια στις 22/8/15 με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και η άλλη στις 1 Σεπτεμβρίου με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα στο οποίο η κ. Ιωάννου δέχεται να καταβάλει 1.230 ευρώ για τις 2 συναυλίες δηλαδή από 615 ευρώ για την κάθε μια. Η ΚΕΠΑ δεν αναλαμβάνει καμία οικονομική υποχρέωση πέρα από την διάθεση 2 εργαζομένων την καθαριότητα χώρου και παροχή ρεύματος(ούτε διαμονή , ούτε διατροφή).

Στο νέο συμφωνητικό στις 5/4/17 με αριθ.πρωτ 327 και ΑΔΑ Ψ8Ο2ΟΕΘΦ-ΓΣ0 (στο οποίο και αναφέρθηκα) η ΚΕΠΑ αναλαμβάνει να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ το χώρο, δηλαδή να μην εισπράξει τα 615 ευρώ που είχε εισπράξει το 2015, αλλά επιπλέον επιβαρύνεται και με την φιλοξενία του σχήματος, δηλαδή την διαμονή και διατροφή, υποχρεωμένη να βρει χορηγούς (ξέρουμε…ξέρουμε…) για αυτό το σκοπό. Υπενθυμίζω και λόγω της εργασίας μου ότι η μοναδική διαφοροποίηση στους συντελεστές  κόστους σε σχέση με το 2015 είναι η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24%, όλοι οι άλλοι συντελεστές κόστους παρέμειναν οι ίδιοι. ΑΕΠΙ και υποχρεωτική ασφάλιση καλλιτεχνών υπήρχε το 2015 υπάρχει και το 2017.

Υπενθυμίζω στη κ. Μαρία Ιωάννου και στο πανικόβλητο τοπικό ντουέτο μιας και αναφέρει ότι τα συμφωνητικά για τις συναυλίες των καλλιτεχνών υπογράφονται πολλούς μήνες πριν, ότι το συμφωνητικό του 2015 υπογράφτηκε στις 6/8/15 δηλαδή 16 μέρες πριν την πρώτη εκδήλωση. Φαίνεται ότι αυτό διέφυγε σε όλους. Πάντως τα συμφωνητικά της Εύηχης αλλά και όλων των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ(στη οποία και αναφέρθηκα) με εταιρίες παραγωγής έχουν διαφορά ημερ/νίας εκδήλωσης με ημερ/νία υπογραφής συμφωνητικού μερικές ημέρες.

Το ωραίο είναι ότι το 2017 στις 6 Ιουλίου η ίδια εταιρία για την ίδια συναυλία με την ίδια καλλιτέχνη δέχεται να καταβάλει στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Χανίων εκτός από ενοίκιο 372 ευρώ και ποσοστό 7% επι του συνολικού ποσού των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων και μάλιστα σε θέατρο μικρότερο από το Άλσος (ΑΔΑ 735ΑΟΚΩΗ-ΛΑ7). Φαίνεται ότι εκεί κάνουν καλά την δουλειά τους. Εκεί δεν έχει πολύ μεγάλο κόστος; Μόνο στη Βέροια είναι το κόστος μεγάλο; Αντιγράφω από το παραπάνω συμφωνητικό ότι έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης(τεράστια για Χανιά), διαμονής και διατροφής, αναλώσιμα υλικά, ηχητική και φωτιστική κάλυψη, έξοδα διαφήμισης καθώς και κάθε άλλη δαπάνη θα βαρύνουν αποκλειστικά τον αφετέρου συμβαλλόμενο δηλαδή  την εταιρία της κ.Ιωάννου. Φαίνεται ότι μόνο εδώ η κ. Ιωάννου βρίσκει και κάνει. Εδώ θα απαντήσει κανείς;

Όσον αφορά ότι δεν βγαίνει οικονομικά και μας κάνει και χάρη τους δημότες της Βέροιας η κ. Ιωάννου, εκτός από την αμέριστη συμπάθεια μας έχουμε να προτείνουμε μιας και δεν της το είπε το τοπικό ντουέτο που θα έπρεπε, ότι αν δεν «βγαίνει»  ας βρει κάτι άλλο να κάνει, γιατί οι δημότες της Βέροιας δεν είναι κορόιδα. Δεν με ενδιαφέρει πόσα κερδίζει ο κάθε καλλιτέχνης, αλλά πόσα χάνει από την τσέπη του ο δημότης της Βέροιας. Δεν θα σας λυπηθούμε κιόλας !!!

Κλείνοντας υπενθυμίζω ότι ακόμη περιμένω απαντήσεις από το Δήμαρχο στα ερωτήματα του έθεσα γι’ αυτήν την συναυλία και υπόσχομαι νέες εκπλήξεις. Ερωτήματα όπως γιατί οι επιχειρήσεις και φορείς της Βέροιας όπως σχολές χορού, σύλλογος εκπαιδευτικών ν. Ημαθίας αντέχουν να πληρώνουν ενοίκια από 900 εως 2.500 ευρώ και δεν αντέχει μια ιδιωτική επιχείρηση από την Αθήνα; Που πήγαν οι 50 προσκλήσεις που διέθεσε η εταιρία παραγωγής στην ΚΕΠΑ; Πάντως στο Χανιά τις δίνουν σε άπορους και ιδρύματα, εδώ άραγε που ; Γιατί τόσος πανικός; Ψυχραιμία.

Και όπως λέει και η αγαπημένη Ελεονώρα Ζουγανέλη…ΤΑ ΛΕΜΕ…..

ΚΑΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Απάντηση